Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Εύκολη πρόσβαση στην παραλία του Άγιου Σπυρίδωνα, παρεμβάσεις στην παιδική χαρά και στο γήπεδο μπάσκετ στο Αυλάκι.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ο Δήμος Μαρκοπούλου, προχώρησαν σε παρεμβάσεις, στο παραλιακό μέτωπο του Πόρτο Ράφτη. Οι παρεμβάσεις αφορούν έργα συντήρησης κοινόχρηστων χώρων και εγκατάσταση υποδομής υποστήριξης ΑμεΑ, στην παραλία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ριζική ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε στην Παιδική Χαρά, δίπλα στο Αθλητικό Κέντρο Αυλακίου. Ένας χώρος παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς, που απευθύνεται εξ’ ορισμού σε μικρά παιδιά, έχει παραδοθεί, για την απρόσκοπτη διασκέδαση των μικρών μας φίλων.

Τοποθέτηση περίφραξης πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο Μπάσκετ του Οικισμού Κορώνης, στο Πόρτο Ράφτη, για την ασφάλεια και διατήρηση του χώρου, με στόχο την αντιμετώπιση απαράδεκτων περιστατικών βανδαλισμού του, που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν. Η δημοτική περιουσία είναι κτήμα όλων μας και απαιτεί το σεβασμό του συνόλου των πολιτών.

Για την εν λόγω δράση, ο Εξωραϊστικός & Ναυτικός Σύλλογος Κορώνης Μεσογαίας, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμο Μαρκοπούλου, για την αποκατάσταση των ζημιών του γηπέδου, τονίζοντας ότι: «τέτοιες ενέργειες ενθαρρύνουν και προωθούν το ενδιαφέρον της νεολαίας μας στον Αθλητισμό, σε μια εποχή που κυριαρχεί η οικονομική αναιμία των ΟΤΑ».

Στα πλαίσια υποστήριξης του έργου της Περιφέρειας Αττικής, τοποθετήθηκε διάταξη «SEATRAC» για ΑμεΑ, στην παραλία Αγ. Σπυρίδωνα Πόρτο Ράφτη.

Συνάνθρωποί μας με ειδικές ανάγκες, ή κινητικά προβλήματα, έχουν πλέον τη δυνατότητα, να διασχίσουν αυτόνομα και με ασφάλεια, τη δύσβατη άμμο της παραλίας και να προσεγγίσουν το νερό.

Αυτό επιτυγχάνεται, μέσω της παραπάνω διάταξης «SEATRAC», που περιλαμβάνει θέση για ένα άτομο, τοποθετημένη επάνω σε ειδική ράγα, η οποία κινείται ηλεκτροκίνητα με κατεύθυνση από και προς τη θάλασσα, με τον απλό έλεγχο ενός χειριστηρίου, από τον ίδιο τον χρήστη.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου έχει τοποθετήσει ξύλινο διάδρομο, από το πλησιέστερο περίπτερο της παραλίας του Αγ. Σπυρίδωνα, μέχρι και τη διάταξη. Για οποιαδήποτε βοήθεια, οι χρήστες της συγκεκριμένης διάταξης μπορούν να απευθύνονται επιτόπου στη ναυαγοσώστρια της παραλίας (10.30 π.μ. - 5.30 μ.μ.).

Γραφείο Τύπου Δήμου Μαρκοπούλου









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.