Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

"Δωρεάν" φάρμακα, τέλος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τέλος τα δωρεάν φάρμακα από αύριο 16 Αυγούστου στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τα φαρμακεία της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας, τα οποία έρχονται να προστεθούν σε αυτά της Εύβοιας και της Φλώρινα που ήδη έχουν διακόψει την πίστωση.

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, ο ένας μετά τον άλλο αποφασίζουν την αναστολή της πίστωσης φαρμάκων, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο τους. Ετσι, μετά τους φαρμακοποιούς της Εύβοιας και της Μαγνησίας, στους φαρμακευτικούς συλλόγους που αποφάσισαν να χορηγούν μόνο τοις μετρητοίς φάρμακα στου ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προστίθενται και αυτοί της Κρήτης, της Μαγνησίας και της Κορινθίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 117 εκατ. ευρώ για τις ιατρικές συνταγές που εκτελέστηκαν τον περασμένο Μάιο και άλλα 145 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ στις 25 Αυγούστου συγκαλείται η γενική συνέλευση του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με θέμα την έναρξη συστηματικών κινητοποιήσεων για την πληρωμή των ποσών που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.