Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Προνοιακά επιδόματα: Ήτανε στραβό το κλίμα... ήρθανε και οι εξελίξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Τι είχες Γιάννη... τι είχα πάντα, έχει καταλήξει το θέμα με τα προνοιακά επιδόματα. Τι σημαίνει αυτό; Προβλήματα... προβλήματα... προβλήματα. Από την μια οι καθυστερήσεις, από την άλλη τα διάφορα προβλήματα με τις απογραφές και τις λοιπές διαδικασίες και τις αλλαγές που έφεραν, οδηγούν σε τεράστια απόγνωση χιλιάδες επιδοματούχους προνοιακών επιδομάτων σε όλη την χώρα. Εκεί που είπαμε δόξα το θεό και πως κάποιοι δήμοι ξεκίνησαν με την καταβολή και επιτέλους το βάσανο όλων θα τελειώσει, ήρθε το μήνυμα από αναγνώστρια του blog, που μας ενημερώνει για μια νέα κατάσταση και ένα νέο πρόβλημα.

Ήτανε στραβό το κλίμα... εεε το έφαγε και ο γάιδαρος. Η φίλη μας που λέτε, κάλεσε την διεύθυνση της πρόνοιας που έχει για να δει και να μάθει πιθανότατα να περιμένει να πληρωθεί και να καταβληθούν τα επιδόματα στην περιοχή της. Με τα πολλά όμως έμαθε πως γι' αυτήν, αλλά και για δεκάδες ή και για χιλιάδες σε όλη την χώρα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα: παρότι πήγε και απογράφηκε κανονικά στα ΚΕΠ πριν μερικούς μήνες και έχει και τα αποδεικτικά της απογραφής αυτής, της είπαν πως δεν έχει απογραφεί λόγω λάθους... και πως αυτή θα πληρωθεί σε δυο μήνες και αν. Της είπαν χαρακτηριστικά πως δεν είναι η μόνη και πως δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα για το ζήτημα. Η αλήθεια είναι πως παρόμοιες καταστάσεις είχαμε και παλαιότερα (μεμονωμένες μεν) όταν χανόταν κάποια επιταγή. Τότε δεν γινόταν να πάρεις τα λεφτά και λόγω μη πρόβλεψης για τέτοια φαινόμενα αναγκαζόσουν να περιμένεις.

Η Πρόνοια της κάθε περιοχής λοιπόν προσπαθεί να λύσει όλο αυτό το πρόβλημα και έχει ξεκινήσει, παράλληλα με την ταυτοποίηση των απογραφθέντων, την απογραφή όσων δεν απογράφηκαν αλλά και τον έλεγχό τους. Μακάρι να βρεθεί άμεσα λύση γιατί σίγουρα έχουν αρκετοί πρόβλημα και ανάγκες.


Να δούμε όμως τι γράφει και η φίλη μας που πήγε απευθείας στα γραφεία ώστε να μάθει που και τι έγινε και θα μείνει αυτή και εκατοντάδες άλλοι απλήρωτοι. Μας γράφει χαρακτηριστικά: 

Λοιπόν πήγα σήμερα από την πρόνοια και διόρθωσαν το λάθος τους. Μου είπαν ότι το ίδιο λάθος έχουν εκατοντάδες άτομα στην πρόνοια ανατολικής αττικής, όπου ανήκω. Βέβαια τα χρήματα θα τα εισπράξουμε με το επόμενο δίμηνο.
Το λάθος εντόπιστηκε σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο χαρτί που συμπλήρωσαν τα ΚΕΠ κατά την απογραφή. Οι πρόνοιες όπου ανήκει ο καθένας, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας του χωρίζεται σε Ανατολικό, Δυτικό κλπ τομέα (για την Αττική). Σε εμένα για παράδειγμα έγραψαν Δυτικός τομέας, αν και ανήκω στον Ανατολικό και για αυτό τον λόγο φαινόμουν ότι δεν είχα απογραφεί. Μεγάλο μπέρδεμα όπως καταλαβαίνεις, στην πρόνοια γίνεται χαμός και δεν προλαβαίνουν να σηκώσουν ούτε τα τηλέφωνα.
Οπότε ας διαβάσουν όλοι προσεκτικά τα χαρτιά τους και μετά ας πάνε στην πρόνοια.

Πράγματι πάντως όσοι παρατηρήσουν το ίδιο πρόβλημα στα χαρτιά τους, κινδυνεύουν για ένα κουτάκι να μείνουν απλήρωτοι για ένα μήνα. Τι κι αν δεν φταίνε αυτοί; Αυτοί θα την πληρώσουν ή μάλλον πιο σωστά αυτοί δεν θα πληρωθούν....


Δείτε επίσης και σχετικά άρθρα για το θέμα:

Νότης


-------------------------


Κατατέθηκαν τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα




Ο Δήμος Ναυπλιέων ενημερώνει τους δημότες δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι σήμερα Δευτέρα 25/06/2012 πιστώθηκαν οι λογαριασμοί τους για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2012.

Όσοι δικαιούχοι δεν βρήκαν χρήματα στον λογαριασμό τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την κοινωνική πρόνοια προκειμένου να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους ή να απογραφούν.

Από το Δήμο Ναυπλιέων ρητά και κατηγορηματικά διευκρινίζεται ότι ουδεμία ολιγωρία υπήρξε από την πλευρά της Διεύθυνσης Πρόνοιας, άπαντες οι υπάλληλοι, υπερέβαλαν εαυτούς και με μεγάλη ευαισθησία έφεραν εις πέρας τη διαδικασία της ταυτοποίησης.





-------------------------


Προνοιακά επιδόματα: Ξεκίνησε η απογραφή όσων δεν απογράφησαν 




Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων, ανακοινώθηκε ότι έχει ξεκινήσει η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων που ΔΕΝ απογράφησαν. Η διαδικασία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012.

Σημειώνεται, ότι θα πρέπει να απογραφούν απαραίτητα και οι μητέρες των ανηλίκων, που λαμβάνουν το επίδομα των "Απροστάτευτων Παίδων", προκειμένου να συνεχίσουν να επιδοτούνται.

Η εξυπηρέτηση του κοινού, γίνεται καθημερινά από τις 08:00 π.μ., έως τη 1:30 μ.μ., από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας (Κανάρη 44, 3ος όροφος), καθώς και ΕΚΤΑΚΤΩΣ αύριο Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Ιουνίου, από τις 9 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι.


Πηγή: http://www.pelop.gr


-------------------------

Ρέθυμνο: Κονδύλι για προνοιακά επιδόματα και συμβάσεις εργασίας



 

Αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή προνοιακών επιδομάτων, το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει στο Ρέθυμνο και ακόμη τρεις δήμους το ποσό των 5.760.794 ευρώ.

Το ποσό αφορά στους δικαιούχους επιδομάτων για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και «για όσο χρονικό διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης αυτών», σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη. Το συγκεκριμένο κονδύλι κατανέμεται στους δήμους Ρεθύμνης, Γρεβενών, Παλλήνης και Ρόδου.

Στο μεταξύ, 42 άτομα από την ανεργία περνάνε στην εργασία ως εποχιακό προσωπικό, το οποίο, από την ερχόμενη Δευτέρα, θα στελεχώσει την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ρεθύμνου για δύο μήνες. Αμέσως μετά, την εργασιακή «σκυτάλη» θα λάβουν 28 άτομα για τα οποία, όπως όλα δείχνουν, θα έχει εγκριθεί και δρομολογηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και τον δήμο, η πρόσληψή τους με οκτάμηνη σύμβαση για το τομέα της καθαριότητας.


Πηγή: http://www.tvkosmos.gr

-------------------------


Δείτε επίσης: 

Ποιοι και που θα πάρουν προνοιακά επιδόματα από αύριο!



Αν ο δήμος σας δεν αναφέρεται σε αυτή την λίστα δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:
α) ή να μην έχει δικό του γραφείο πρόνοιας άρα ελέγξτε την λίστα ξανά και δείτε που υπάγεστε και
β) να μην υπάρχει πληροφόρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.