Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Οι εκλογές φέρνουν... καραμπόλες στις Πανελλαδικές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Προβληματισμός στο υπουργείο Παιδείας.

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, δεδομένου ότι εντός Ιουνίου θα στηθούν οι κάλπες για τις νέες εκλογές.

Η πιθανότητα να επιλεγεί για τις εκλογές η 10η Ιουνίου θεωρείται ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, αφού το Σάββατο 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου εξετάζονται μαθήματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ με περισσότερους από 25.000 διαγωνιζόμενους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, στην περίπτωση που αναβληθούν αυτές οι εξετάσεις ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα καθυστέρησης και στις ημερομηνίες κατάθεσης των μηχανογραφικών αλλά ακόμα και στην ανακοίνωση των βάσεων.

Λιγότερα προβλήματα εκτιμάται πως θα επιφέρουν εκλογές στις 17 Ιουνίου, επειδή επηρεάζει ορισμένα από τα Ειδικά Μαθήματα και τις επαναληπτικές εξετάσεις, στις οποίες συμμετέχουν λίγοι υποψήφιοι και δεν προκαλείται πρόβλημα στις λοιπές διαδικασίες.

Εάν η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι τελικά η 17η Ιουνίου, θα πρέπει να μετατεθούν οι εξετάσεις στα Αγγλικά (16/6) και στην Αρμονία (18/6) ενώ θα αναβληθούν και οι επαναληπτικές για τους υποψηφίους οι οποίοι θα απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις Πανελλαδικές που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15/6 και τη Δευτέρα 18/6.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.