Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Στο ΕΣΠΑ o εξοπλισμός Ειδικού Σχολείου του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Την ένταξη ενός νέου έργου στο ΕΣΠΑ / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας που θα συμβάλλει στην βελτίωση των υποδομών στον τομέα της εκπαίδευσης μέσω της προμήθειας εξοπλισμού ειδικών σχολείων για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ειδικότερα, εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 το έργο με τίτλο, «Προμήθεια εξοπλισμού Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης για ΑμεΑ Δήμου Ρήγα Φεραίου», προϋπολογισμού 20.370,03 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Στόχος της ένταξης είναι να καλύψουν τα σχολεία αυτά με τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό τους στόχο που είναι να συμπεριλάβουν και να επανεντάξουν τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο εκπαιδευτικό σύστημα, μία υποχρέωση που προωθείται από το Σύνταγμα».

Για την επίτευξη των στόχων αυτών λαμβάνονται μέτρα και παρέχονται υπηρεσίες σε άτομα ηλικίας μέχρι 22 ετών. Εκπαίδευση σε ξεχωριστό σχολείο ειδικής αγωγής ή σε σχολεία και τάξεις που λειτουργούν ανεξάρτητα.

Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών που προορίζονται για τον εξοπλισμό ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική της αυτονομίας του κάθε ατόμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.