Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΕΣΑμεΑ: Θα καταβληθεί, τελικά, όλο το προνοιακό επίδομα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μετά από τις συντονισμένες ενέργειες και πιέσεις του οργανωμένου αναπηρικού κινήματος, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε νέα απόφαση στις 10 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οποία πιστώνονται οι Δήμοι και με τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτούνταν για να δώσουν τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι πιστώνει τους Δήμους με μόλις το 40% του ποσού, «μέχρι νεοτέρας».

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. αισθάνεται δικαίωση μετά από αυτή την απόφαση, διαμηνύει όμως προς πάσα κατεύθυνση ότι, μαζί με τους φορείς - μέλη της, δεν θα επιτρέψει να συμβεί ξανά τέτοιο γεγονός. Δεν μπορεί η επίσημη Πολιτεία να καθυστερεί ούτε για μία ημέρα το επίδομα από την αναπηρική οικογένεια και τις ευπαθείς ομάδες, μεσούσης της πιο σκληρής οικονομικής περιόδου, όπου το επίδομα είναι για τη μεγάλη πλειοψηφία το μοναδικό εισόδημα!

Πρωτίστως η κυβέρνηση αλλά και όλο το πολιτικό σύστημα έχουν τεράστιες ευθύνες που δεν έχουν εφαρμόσει ούτε καν ένα στοιχειώδες σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής προστασίας.

Τώρα είναι η σειρά των Δήμων και των υπηρεσιών τους να καταβάλλουν το ταχύτερο δυνατόν τα επιδόματα στους δικαιούχους. Η Συνομοσπονδία θα παρακολουθεί στενά την διαδικασία καταβολής σε κάθε Δήμο της χώρας.

Η απόφαση του υπουργείου επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 87 KB)
Απόφαση σε ηλεκτρονική μορφή (application/pdf, 164 KB)


2 σχόλια:

  1. καλησπέρα εδώ στην Έδεσσα ο δήμος μας δημιουργεί πρόβλημα κάθε δίμηνο το επίδομα του διμήνου Ιουλίου - Αυγούστου το πήραμε στα μέσα Οκτωβρίου!!! και τώρα ακόμη περιμένουμε για τους μήνες Σεπτέμβρη-Οκτώβρη!! σε επικοινωνία με τα ΕΛΤΑ η απάντηση τους ήταν ότι θα το λάβουμε από το νέο έτος!!! ενώ μέχρι το νέο έτος έχουμε να πάρουμε 2 δίμηνα!! επειδή η επικοινωνία με τον δήμο είναι σχεδόν αδύνατη (δεν απαντούν στα τηλ.)
    θα σας παρακαλέσω αν μπορείτε να τους πιέσετε εσείς σαν Συνομοσπονδία τον Α.Μ.Ε.Α. σας ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Unknown

    Ως γνωστόν υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με την καταβολή των επιδομάτων. Από την 1/1 που πέρασε η καταβολή στην δικαιοδοσία των νέων καλλικρατικών δήμων τα λεφτά δίνονται διαφορετική ημερομηνία από δήμο σε δήμο. Το ίδιο συνέβαινε περίπου και πριν με τις νομαρχίες αλλά το εύρος καταβολής κυμαινόταν μεταξύ 7 και 30 κάθε μονού μήνα του έτους. Τώρα πλέον κάθε τρεις και λίγο πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να ρωτά στα γραφεία πρόνοιας που εντάσσεται. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.