Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Οικογένεια με ανάπηρο παιδί «οδηγείται» στον κοινωνικό Καιάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Σκληρή παρέμβαση της ομοσπονδίας γονέων ΑμεΑ μετά την καταβολή μόλις του 40% των προνοιακών επιδομάτων.

«Αυτό επιδιώκουν;» ρωτούν με νόημα οι γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ.


Ακόμα και αυτή η επιβίωση δίχως το προνοιακό επίδομα για χιλιάδες οικογένειες είναι αδύνατη...Ακόμα και αυτή η επιβίωση δίχως το προνοιακό επίδομα για χιλιάδες οικογένειες είναι αδύνατη...

Στις επάλξεις της διαμαρτυρίας και οι γονείς και κηδεμόνες ΑμεΑ χαρακτηρίζουν την μειωμένη κατά 60% καταβολή των προνοιακών επιδομάτων ως εξέλιξη που ξεπερνά κάθε προηγούμενο κοινωνικής αναλγησίας.Με σκληρό δελτίο τύπου της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), αναφέρεται σε επιβαλλόμενες συνθήκες “κατάρρευσης της Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμπαρασύροντας στα ερείπιά της τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία”. Όπως επισημαίνεται, οι κυβερνώντες κάνουν ότι δεν αντιαμβάνονται πως “στην χώρα μας στην περίοδο της διαρκώς οξυνόμενης κρίσης υπάρχουν χιλιάδες οικογένειες που επιβιώνουν με το προνοιακό επίδομα”.

“Με την εφαρμοζόμενη πολιτική η οικογένεια με ανάπηρο παιδί οδηγείται στον Καιάδα” τονίζουν με έμφαση. Στην κατάληξη του δελτίου τύπου με ιδιαίτερο νόημα αναρωτιούνται και ρωτούν : “Μήπως τελικά αυτό είναι η επιδίωξή τους;”






Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.