Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κινητοποιήσεις ΑμεΑ για ταλαιπωρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σε κινητοποιήσεις για τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία στις μετακινήσεις τους από τη Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία και τα άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη για την έκδοση πιστοποιητικών αναπηρίας, προχωρεί η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στο Βόρειο Αιγαίο.

Με αίτημα την άμεση σύσταση υγειονομικών επιτροπών στις έδρες των νομών, καθώς και μετακίνηση των επιτροπών στα επαρχεία της Λήμνου και της Ικαρίας, η ομοσπονδία απευθύνεται στον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, ζητώντας να αρθεί αυτή η χωρίς προηγούμενο αδικία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειές τους αναγκάζονται να ταξιδέψουν στη Μυτιλήνη για να περάσουν από επιτροπή πιστοποίησης, μπαίνοντας σε μεγάλη ταλαιπωρία, με σοβαρή οικονομική επιβάρυνση, ενώ ένα μεγάλο μέρος από αυτά έχει και σημαντικά προβλήματα.

Περί τα 8.500 άτομα με αναπηρία από το βόρειο Αιγαίο θα πρέπει, σύμφωνα με την ισχύουσα κατάσταση, να μετακινούνται κάθε φορά που θα πρέπει να περάσουν από επιτροπή στη Μυτιλήνη με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε έξοδα αλλά και ταλαιπωρία.

Για κατάφωρη αδικία μίλησε η πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Σοφία Μιχάλα, τονίζοντας ότι «το κόστος για να μετακινηθεί ένα άτομο με αναπηρία από τη Λήμνο, τη Χίο και την Ικαρία στη Μυτιλήνη με το συνοδό του είναι μεγάλη. Χρειάζονται τουλάχιστον 400 ευρώ, ενώ θα χρειαστεί και δεύτερο και τρίτο ταξίδι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.