Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αλλάζουν τη ζωή στη Κομοτηνή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η επιτροπή κυκλοφορίας του δήμου προτείνει την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης
επί της οδού Αγίου Γεωργίου και επιδιώκει να αλλάξει το καθεστώς στάθμευσης σε Θησέως και Λεωφόρος Ηρώων.

Το δημοτικό συμβούλιο στην προσεχή του συνεδρίαση θα κληθεί να λάβει σημαντικές
αποφάσεις σε 18 θέματα κυκλοφορίας.

Την αλλαγή της χρήσης κεντρικών και πολυσύχναστων δρόμων όπως η Αγίου Γεωργίου προτείνει η επιτροπή κυκλοφορίας
Στο χρόνιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και στα αιτήματα Κομοτηναίων, που διεκδικούν ρυθμίσεις και κατ’ επέκταση βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη, καλείται να ανταποκριθεί η κυκλοφοριακή επιτροπή του δήμου Κομοτηνής και ακολούθως το δημοτικό συμβούλιο. Δεκαοχτώ αιτήματα συνδημοτών μας, που επεξεργάστηκε η επιτροπή σε συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και απόρριψε ή αποδέχτηκε, πρόκειται να εισαχθούν στην επόμενη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, που θα γίνει μέχρι τέλος του τρέχοντος μήνα. Και το σίγουρο είναι ότι θα προκαλέσουν έντονη συζήτηση, αφού θα επιφέρουν αλλαγές στην κίνηση οδηγών και πεζών και φυσικά στη στάθμευση σε κεντρικές οδούς της πόλη.

Να αποφύγει φαινόμενα, όπως αυτό της εικόνας, όπου το αυτοκίνητο στα δεξιά έχει σταθμεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο καθιστώντας αδύνατη την κίνηση των πεζών, επιδιώκει πρόταση του προέδρου επιτροπή κυκλοφορίας Γιώργου Ζηλούδη

Τέλος η στάθμευση επί της Αγίου Γεωργίου


Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης κάθε οχήματος επί του τμήματος της οδού Αγίου Γεωργίου, από Ν. Ζωίδη έως την Χατζηκωνσταντή Ζωίδη, αφορά το πρώτο αίτημα εκ μέρους του προέδρου της κυκλοφοριακής επιτροπής του δήμου Γιώργο Ζηλούδη. Ο κ. Ζηλούδης πρότεινε την απαγόρευση λόγω στενότητας του οδοστρώματος. Παράλληλα ζήτησε την ένταξη της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και της κατάργησης της ημίωρης στάθμευσης, γιατί αυτή παραβιάζεται κατά κόρον. Η επιτροπή αποδέχτηκε όλα τα παραπάνω.

Στάθμευση με μέτρο στη Λεωφόρο Ηρώων


Από κατοίκους της λεωφόρου Ηρώων προέρχεται ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα, που τέθηκε στην επιτροπή. Συγκεκριμένα συνδημότες μας ζητούν επαναπροσδιορισμό παρά το πεζοδρόμιο και επί του οδοστρώματος αυτής. Πρότειναν τη στάθμευση μόνο από την αριστερή πλευρά κατά την κατεύθυνση της ανόδου προς τα στρατόπεδα. Πρότειναν ακόμα την μονοδρόμηση της οδού Δόμνας Βιζβύζη με κατεύθυνση κίνησης προς την Λεωφόρο Ηρώων και την μονοδρόμηση της οδού Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ με κατεύθυνση κίνησης προς την οδό Λαέρτη. Η επιτροπή πρότεινε την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης και στις δύο πλευρές της Λεωφόρου Ηρώων και της Θησέως από τους σηματοδότες της Εθνικής Τράπεζας έως την οδό Αποστόλου Αποστολίδη (οδός Υποθηκοφυλακείου). Εξαίρεση θα αποτελέσουν οι στάσης των μέσων μαζικής μεταφοράς. Μετά την Απόστολου Αποστολίδη η στάση και η στάθμευση θα γίνεται μόνο στην αριστερή πλευρά της Λεωφόρου Ηρώων κατά την κατεύθυνση της ανόδου προς τα στρατόπεδα. Παράλληλα η επιτροπή έκανε δεκτά τα αιτήματα για μονοδρομήσεις των οδών Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ και Δόμνας Βιζβύζης.


Δύσκολο η προσπάθεια να μπει τάξη στο χάος των σταθμευμένων και διπλοπαρκαρισμών της Λεωφόρου Ηρώων 

Ζητούν μονοδρόμηση, λόγω συχνών διαπληκτισμών οδηγών


Η στενότητα του οδοστρώματος σε ορισμένα σημεία, ο αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος, η συχνή πρόκληση ατυχημάτων και οι καθημερινοί διαπληκτισμοί των οδηγών, αποτελούν τους λόγους για τους οποίους κάτοικοι της περιοχής Μαραθώνος ζήτησαν τη μονοδρόμηση της οδού. Η επιτροπή συμφώνησε με τη μονοδρόμηση και πρότεινε να έχει κατεύθυνση κίνησης προς τα Σύμβολα.

18 θέματα κυκλοφορίας προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο


Συνολικά 18 θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των παραπάνω, πρόκειται να εισαχθούν προς έγκριση και συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, που αναμένεται να συνεδριάσει τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου. Πέρα των μαζικών αιτημάτων που επεξεργάστηκε η επιτροπή κυκλοφορίας του δήμου Κομοτηνής, υπήρχαν και μεμονωμένα αιτήματα δημοτών, τα οποία είτε εγκρίθηκαν είτε όχι. Συγκεκριμένα η επιτροπή απέρριψε αίτημα για μονοδρόμηση της οδού Εγνατίας και πρότεινε τη συχνότερη επιτήρηση και έλεγχο ταχύτητας των κινούμενων σε αυτήν οχημάτων από την Τροχαία Κομοτηνής. Επίσης διαφώνησε με το αίτημα επιχειρηματία για τη χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης επί της Συντάγματος Κρητών. Αντίθετα συμφώνησε με το αίτημα της εφορείας ναού ορθόδοξων Αρμενίων «Ο Άγιος Γεώργιος» με το οποίο ζητούν την τοποθέτηση πασάλων έμπροσθεν της εισόδου του ναού για την εύρυθμη λειτουργία της εκκλησίας.

Τέλος η επιτροπή κυκλοφορίας επεξεργάστηκε το αίτημα του μέλους του και μέλους του συλλόγου «Περπατώ» Αθανάσιου Νταντανίδη, για κατασκευή ειδικών ραμπών από ασφαλτικό για ΑμεΑ σε όλες τις παραλίες εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Κομοτηνής. Ακόμα προτάθηκε η τοποθέτηση ματιών γάτας σε θέσεις του κεντρικού δρόμου, που οδηγεί στην παραλία Μέσης εντός του παραθεριστικού οικισμού της παραλίας Μέσης. Η επιτροπή συμφώνησε με την κατασκευή των ραμπών από ασφαλτόμειγμα εκεί όπου υπάρχουν οι ειδικές ξύλινες ράμπες. Τέλος πρότεινε την τοποθέτηση ακουστικών ταινιών σε τέσσερις θέσεις με τη σύμφωνη τη γνώμη και του συλλόγου των παραθεριστών να επαναδιαγραμμισθούν οι διαβάσεις πεζών, ο άξονας της κεντρικής οδού, αλλά και να επαναλειτουργήσει ο φωτεινός σηματοδότης, που φέρει μόνιμα αναλάμποντα φανό πορτοκαλί χρώματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.