Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Πρέπει να βελτιωθεί η εικόνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Οι “ντιρεκτίβες” για το πού πρέπει να δοθεί έμφαση στον τομέα της καθαριότητας από εδώ και στο εξής, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει το νησί, δόθηκαν χθες, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά.

Η αλήθεια είναι ότι, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, έχουν πυκνώσει τα παράπονα πολιτών και επαγγελματιών του τουρισμού για την εικόνα που παρουσιάζει, κυρίως η πόλη, όσον αφορά στην αποκομιδή των απορριμμάτων και μάλιστα σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία.

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, μάλιστα, που παραχώρησε, προχθές, ο δήμαρχος, δεν παρέλειψε να εφιστήσει την προσοχή και στους πολίτες να είναι και εκείνοι σωστοί στις υποχρεώσεις τους και να μην ρυπαίνουν την πόλη.

Χθες το πρωί, λοιπόν, στο γραφείο του, είχε σύσκεψη με στελέχη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Δημήτρη Καρατζιά, αλλά και με μηχανικούς με τους οποίους έχει ενισχυθεί τελευταία η Διεύθυνση, προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της.

Δήλωσε, επ’ αυτού, ο κ. Κουσουρνάς:
«Συζητήσαμε για τη μέχρι τώρα πορεία του τομέα της καθαριότητας και βάλαμε τις βάσεις για το τι θα κάνουμε τον επόμενο χρόνο. Έτσι, συμφωνήσαμε πως θα δώσουμε μία έμφαση στο να βελτιωθεί η εικόνα, με συγκεκριμένες κινήσεις, αν μπορούμε και πότε, βελτιώνοντας και τον εξοπλισμό, αλλά του χρόνου βάζουμε από τώρα τις βάσεις της προετοιμασίας για να είναι καλύτερη η εικόνα».

Όπως έκανε γνωστό, επίσης, ο ίδιος, σ’ αυτό, στη βελτίωση της εικόνας δηλαδή, αναμένεται να συμβάλει και το γεγονός ότι, ένα τμήμα της καθαριότητας, ως γνωστόν, θα δοθεί σε ιδιώτες και, μάλιστα, η προκήρυξη αυτή θα βγει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το δεύτερο στο οποίο εστίασαν, είναι ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν μία έμφαση στην ανακύκλωση, με συγκεκριμένες δράσεις. «Υπάρχουν δύο-τρεις προτάσεις συγκεκριμένες για να δούμε ποιες θα αναλάβουμε και επίσης θα δώσουμε έμφαση στην ανακύκλωση σαν πολιτική για όλο το νησί», είπε ο κ. Κουσουρνάς και συμπλήρωσε ότι συζήτησαν αναλυτικά πως μπορούν να κάνουν πιο αποτελεσματικό το εποχικό προσωπικό με το οποίο ενισχύθηκε αυτές τις μέρες ο τομέας της καθαριότητας αλλά και τους υπαλλήλους του Δήμου, «γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση», όπως είπε κλείνοντας.

Μεταφορά μαθητών

Μία ακόμη υπηρεσιακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε, χθες, υπό το δήμαρχο, και συγκεκριμένα με τους υπευθύνους της ΡΟΔΑ αλλά και με τους υπεύθυνους της Α’ βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, των Νομικών Προσώπων δηλαδή, τον κ. Κορωναίο και τον κ. Πετράκη με αντικείμενο τη μεταφορά των μαθητών που πρέπει να γίνει την επόμενη σχολική περίοδο.

«Μέχρι τώρα, η ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών ανήκε στην πρώην Νομαρχία και τώρα μεταφέρεται από 1η Ιουλίου στους Δήμους. Δίνεται ένα περιθώριο τριών μηνών και παράτασης που μπορεί να τα έχει η Περιφέρεια αλλά η Περιφέρεια δήλωσε ότι θέλει, πολύ γρήγορα, να τα αναλάβουμε εμείς», είπε ο δήμαρχος και συνέχισε:

«Εμείς, αποδεχόμαστε αυτή την πρόσκληση να τα αναλάβουμε και επειδή εδώ έχουμε δύο συγκοινωνιακούς φορείς, και τη ΡΟΔΑ και το ΚΤΕΛ, αλλά συγκοινωνιακό έργο εκτελούσαν και οι Δήμοι, είπαμε να συντονιστούμε ώστε πολύ γρήγορα να λύσουμε τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών και ιδίως μεταφοράς παιδιών που πηγαίνουν σε ειδικά σχολεία, ΑμΕΑ, ώστε να υπάρχει συνέχεια και να μην υπάρχει πρόβλημα».

Στη χθεσινή σύσκεψη, μετείχαν και οι νομικοί σύμβουλοι ώστε, μέχρι 31 του μήνα να έχει ξεκαθαριστεί ο τρόπος, μια και είτε προκήρυξη θα γίνει είτε απευθείας αναθέσεις, εφόσον δίνεται η δυνατότητα γι’ αυτό, δηλαδή και στη ΡΟΔΑ και στο ΚΤΕΛ, όπως ήταν και παλιά.

Για τους τσιγγάνους

Δεν είναι ευθύνη του Δήμου να λύσει το…στεγαστικό πρόβλημα κάθε οικογένειας αθιγγάνων, θέλησε να ξεκαθαρίσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, χθες, ο δήμαρχος, με αφορμή και τη συχνή παρουσία στο γραφείο του αθίγγανων και, κυρίως, από εκείνους που έχουν εκδιωχθεί από τους Αγίους Απόστολους. Δήλωσε, λοιπόν:

«Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος για οποιαδήποτε οικογένεια ΡΟΜΑ να τους βρίσκει χώρο για να μένουν. Πάρα πολλοί ΡΟΜΑ ενοικιάζουν σπίτια, έχουν ευθύνη οι ίδιοι.

Αλίμονο αν για κάθε οικογένεια της Ρόδου-επειδή κι αυτοί θέλουν να λέγονται ροδίτες-να φροντίζει ο Δήμος να τους βρίσκει στέγη. Αυτό που έχουμε πει, η Επιτροπή θα μας καταθέσει τέσσερις προτάσεις, αυτό είναι η υποχρέωση του Δήμου και μετά και άλλοι φορείς θα πρέπει να συνδράμουν να δώσουμε μία πιο μόνιμη λύση. Εκεί βρισκόμαστε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.