Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Όλα τα μυστικά για τις σχολικές τσάντες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς για να επιλέξουν σωστά
.
Νέο πονοκέφαλο αποτελεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς για τους γονείς αφού οι τιμές των σχολικών προϊόντων συνεχίζουν να είναι τσουχτερές.

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού καλούνται να καταβάλουν τουλάχιστον 80 ευρώ για τα απαραίτητα ενώ αυτοί των μεγαλύτερων τάξεων φτάνουν τα 100 ευρώ, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Βιβλιοχαρτοπωλών Χρήστος Μόσχος δήλωσε πως σε σχέση με την περσινή χρονιά οι τιμές στις ποιοτικές σχολικές τσάντες έχουν αυξηθεί από 5 έως 15% ενώ οι τιμές για τα χαρτοσχολικά έχουν αυξηθεί κατά 8 έως 25%.

Μια οικονομική σάκα για μαθητή Δημοτικού κοστίζει από 8 με 15 ευρώ ενώ οι επώνυμες κοστίζουν από 15 έως 60 ευρώ.

Για τους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων η τιμή της σχολικής τσάντας ξεκινάει από 25 και μπορεί να αγγίξει και τα 70 ευρώ.

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπούν οι ορθοπεδικοί καθώς οι μαθητές Δημοτικού όσο και Γυμνασίου και Λυκείου επιλέγουν τσάντες με γνώμονα τη μόδα ενώ δε σκέφτονται τη σπονδυλική τους στήλη.

Η ορθοπεδικός Δήμητρα Ηλιοπούλου αναφέρει: «Η επιλογή της σχολικής σάκας είναι αρκετά σοβαρή. Τα παιδιά, ιδιαίτερα του Δημοτικού, κουβαλάνε πολλά βιβλία μέσα στις τσάντες τους. Τόσο οι γονείς όσο και οι δάσκαλοι πρέπει να καταλάβουν ότι κάνει κακό στα παιδιά να σηκώνουν τόσο βάρος καθημερινά. Όταν ο μαθητής πρέπει να μεταφέρει καθημερινά σχολική τσάντα που ζυγίζει 10 κιλά, όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι αυτό καταπονεί τους ώμους, τη μέση και τη σπονδυλική στήλη».

Η ίδια τονίζει πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα παιδιά παρουσιάζουν προβλήματα στο μυοσκελετικό τους σύστημα ενώ προτείνει στους γονείς να διαλέγουν τσάντες με δυο φαρδιά λουριά για να γίνεται καλύτερη η κατανομή του βάρους.

Τέλος, τονίζει πως η σχολική σάκα δεν πρέπει να ξεπερνάει το 10 με 15% του σωματικού βάρους του παιδιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.