Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Mια επίσκεψη για απόδοση τιμής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δύο Ρεθεμνιώτες στρατηγοί, ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Παναγιωτάκης από τα Ρούστικα και ο Αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Σαμψών από το Ατσιπόπουλο, επισκέφθηκαν την Τρίτη 9 Αυγούστου 2011 στην κατοικία του στο Ρέθυμνο, τον κ. Κωνσταντίνο Μιχελιδάκη για να τον τιμήσουν ως τον τελευταίο ανάπηρο βετεράνο του ελληνοϊταλικού πολέμου στον Νομό Ρεθύμνου.


Ο κ. Μιχελιδάκης γεννήθηκε στο Όρος το 1919 και έλαβε μέρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 υπηρετώντας ως χειριστής όλμων στο 29 Σύνταγμα Πεζικού.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την κατάληψη του Πόγραδετς, υπέστη βαριάς μορφής κρυοπαγήματα με αποτέλεσμα να υποστεί ακρωτηριασμό των κάτω άκρων του.
Σήμερα σε ηλικία 92 χρόνων ζει με τη σύζυγό του Ειρήνη το γένος Τσαχάκη στο Ρέθυμνο στην οδό Κριτοβουλίδου 13, όπου δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την επίσκεψη των δύο στρατηγών και συζήτησε μαζί τους τις εμπειρίες του και τα γεγονότα από τον πόλεμο του ’40, που σημάδεψαν βαθιά τη ζωή του και παραμένουν ανεξίτηλα στη μνήμη του.
Θυμήθηκε την περιπέτειά του από την Κομοτηνή, στη Φλώρινα, την μάχη του Πόγραδετς καθώς και το μεγάλο σοκ που υπέστη στα 21 χρόνια του, όταν οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι πρέπει να υποστεί ακρωτηριασμό των κάτω άκρων του και έπρεπε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του με βαριά αναπηρία.

Ο κ. Μιχελιδάκης παρά την αναπηρία του, αποτελεί πρότυπο καλοσύνης, ανθρωπιάς και αισιδοξίας. Υπομονετικά κατεβαίνει τη σκάλα του σπιτού του με ειδικό κυλιόμενο κάθισμα και στηριζόμενος στο μπαστούνι του και τα δύο ξύλινα πόδια του περπατεί αργά ως το κοντινό καφενείο, για να συναντήσει τους φίλους του.
Του αξίζει τιμή και ευγνωμοσύνη απ’ όλους μας γι’ αυτά που πρόσφερε στην πατρίδα και θερμά συγχαρητήρια για την καρτερία που δείχνει και την αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζει τη ζωή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.