Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μέριμνα για τα ΑΜΕΑ είναι η εντολή του δημάρχου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


«Να υπάρχει μέριμνα προς όφελος των συμπολιτών μας που εμποδίζονται από διάφορες αναπηρίες», είναι η εντολή του Δημάρχου Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, με σχετικό έγγραφό του προς τη δημοτική κοινότητα Ρόδου, έπειτα από σχετική διαμαρτυρία του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες Επαρχίας Ρόδου, ότι, μέχρι και πριν λίγο καιρό τουλάχιστον, δεν επιτρεπόταν η είσοδος των αναπηρικών οχημάτων στη Μεσαιωνική Πόλη!

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο καιρό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, είχε αποστείλει σχετική επιστολή προς τον Δήμαρχο, στην οποία ανέφερε τα παρακάτω:

«Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Ήμασταν σίγουροι ότι στα κυκλοφοριακά μέτρα τα οποία λάβατε θα είχατε προβλέψει και την είσοδο των ατόμων με αναπηρία που είναι εφοδιασμένα με το δελτίο στάθμευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι έχετε δώσει εντολή να απαγορεύεται η είσοδος των αναπηρικών οχημάτων στη Μεσαιωνική Πόλη.

Αυτό είναι ένας ακόμα αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία στην ενεργή ζωή. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που έχετε δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα άτομα με αναπηρία. Ζητάμε άμεσα την ελεύθερη είσοδο των οχημάτων που επιβαίνουν άτομα με βαριές κινητικές αναπηρίες που είναι εφοδιασμένα με το Ευρωπαϊκό Σήμα».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος, όταν πληροφορήθηκε το θέμα, απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς τη δημοτική κοινότητα: «Με το παραπάνω σχετικό έγγραφο, ο Σύλλογος ΑΜεΑ επαρχίας Ρόδου διαμαρτύρεται για θέματα που αφορούν την πρόσβαση ΑΜεΑ σε κρίσιμους χώρους της πόλης όπως η Μεσαιωνική Πόλη καθώς και τη διασφάλιση ειδικών θέσεων στάθμευσης.

Η μέριμνα της πολιτείας και του δήμου ειδικότερα, ώστε σε κάθε ενέργεια να υπάρχει πρόβλεψη για τη διασφάλιση της εξυπηρέτησης Ατόμων Με Αναπηρίες, δεν είναι απλώς το ελάχιστο στοιχείο πολιτισμού που οφείλουμε να επιδεικνύουμε, αποτελεί ουσιαστικά και πολλαπλασιαστικό παράγοντα απόδοσης των παρεμβάσεών μας.

Θεωρώ καθήκον όλων μας, να ενεργούμε καθημερινά με γνώμονα τα παραπάνω. Έχω την απαίτηση απ’ όλες τις υπηρεσίες του δήμου και στις πρωτοβουλίες των συνεργατών μου, να υπάρχει μέριμνα προς όφελος των συμπολιτών μας που εμποδίζονται από διάφορες αναπηρίες.
Στο δήμο Ρόδου υπάρχει ειδικό γραφείο ΑΜεΑ, με στελέχωση δύο ατόμων. Γραφείο που προβλέπεται και στον νέο ΟΕΥ του δήμου.

Επίσης έχει οριστεί ειδικά για το θέμα αυτό αρμόδιος εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, ο κ. Θανάσης Μπαράκας, ο οποίος θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες, στα πλαίσια της συλλογικής μας βούλησης ως νέα δημοτική αρχή, για μια πιο ανθρώπινη, πιο ανοικτή κοινωνία».

Σημειώνεται ότι, μετά τα παραπάνω, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Δημοτική κοινότητα αποφάσισε την παραχώρηση χώρου στάθμευσης για τα αναπηρικά οχήματα, μέσα στη Μεσαιωνική Πόλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.