Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Εκατοντάδες γονείς ΑμεΑ αποκλείονται από το δικαίωμα συνταξιοδότησης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ προς τον υπουργό εργασίας



Εκατοντάδες γονείς παιδιών με αναπηρία που πληρούσαν τα κριτήρια συνταξιοδότησης βάσει της προηγούμενης νομοθεσίας, πλέον και μετά την ψήφιση τον φετινό Αύγουστο του Ν3996 (άρθρο 17) στερούνται το δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Σχετικά με το μείζον θέμα, η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη. Οπως επισημαίνεται στην επιστολή της συνομοσπονδίας “πολλοί από αυτούς που είχαν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης - ακόμα και ένα χρόνο πριν την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου - των οποίων δεν έχει ακόμα εκδοθεί η τελική απόφαση συνταξιοδότησης τους, είχαν προχωρήσει στη διακοπή του επαγγέλματός τους, μιας και πληρούσαν τα κριτήρια”. Η ΕΣΑμεΑ ναρωτιέται και ρωτά με ένταση “τι θα γίνει με τη συνταξιοδότηση των αιτούντων, οι οποίοι έχουν καταθέσει εδώ και ένα χρόνο την αίτηση συνταξιοδότησής τους, και αντικειμενικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που τίθενται με τις λοιπές διατάξεις του νέου άρθρου; Πως θα ζήσουν αυτοί και οι οικογένειές τους;”.

Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ (και την κοινή λογική) “η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την εφαρμογή της διάταξης μόνο για τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλονται μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου”.



Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"


Ο νόμος 3996 του 2011 υπάρχει ολόκληρος εδώ.


Λεπτομέρειες θα βρείτε στο ακόλουθο θέμα: 

Συνταξιοδότηση Συγγενών ΑμεΑ (Αδελφών, Γονέων και Συζύγων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.