Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

«Ήρωες και Μύθοι» στην «Τεχνόπολη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πρόκειται για μονολόγους -σε σκηνοθεσία του Βασίλη Οικονόμου- όπου ο καθένας ξεχωριστά αναδεικνύει το δικό του ήρωα, μέσα από μια διαδρομή εσωτερικής αναζήτησης

Μία συρραφή αποσπασμάτων από κορυφαία έργα του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς (1911-1983) περιλαμβάνει η παράσταση «Ηρωες και Μύθοι» που ανεβαίνει στην «Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, από την ομάδα Θε.αμ.α. (Θέατρο ΑμεΑ Αχαρνών), μία από τις ελάχιστες στην Ελλάδα θεατρικές ομάδες ατόμων με κινητική αναπηρία.

Πρόκειται για μονολόγους -σε σκηνοθεσία του Βασίλη Οικονόμου- όπως του Τομ και της Αμάντας από το έργο «Γυάλινος Κόσμος», της Κάθριν από το «Ξαφνικά Πέρσι το Καλοκαίρι», του κυρίου Τσάρλι από «Το τελευταίο από τα ολόχρυσα ρολόγια μου», της δεσποινίδος Γκρέις από «Το κάτι που δεν λέγεται», αλλά και της Γουίλι από το «Προς Κατεδάφισην», όπου ο καθένας ξεχωριστά αναδεικνύει το δικό του ήρωα, μέσα από μια διαδρομή εσωτερικής αναζήτησης.

Επιρροές
Ο Τένεσι Ουίλιαμς είχε επιρροές από τον Αντον Τσέχοφ, τον Αύγουστο Στρίντμπεργκ και άλλους συγγραφείς, ενώ συνήθης φυσιογνωμία στα έργα του είναι η ηρωίδα στα όρια της παράνοιας, με καθαρές επιρροές από τη ζωή της αδερφής του, Ρόουζ.

Ο Ουίλιαμς ήταν πολύ κοντά με την αδερφή του, η ζωή της οποίας τον στιγμάτισε ίσως περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο. Σε νεαρή ηλικία, η Ρόουζ έμαθε ότι πάσχει από σχιζοφρένεια και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής της σε ψυχιατρικές κλινικές.

Από την αδερφή του και τη μητέρα του φαίνεται ότι εμπνέεται για τους γυναικείους χαρακτήρες στο «Γυάλινο Κόσμο», ενώ ο χαρακτήρας της Μπλανς Ντιμπουά στο «Λεωφορείο ο Πόθος» φαίνεται βασίστηκε στη Ρόουζ, αλλά και στον ίδιο, καθώς την περίοδο που έγραφε το έργο πίστευε ότι θα πεθάνει κι ότι αυτό θα αποτελούσε το κύκνειο άσμα του. Απ΄την άλλη, στη «Λυσσασμένη Γάτα» διακρίνονται στοιχεία από τη ζωή του Ουίλιαμς, όπως η ομοφυλοφιλία, ο αλκοολισμός και οι ψυχικές διαταραχές.
Στην παράσταση «Ηρωες και Μύθοι» συμμετέχουν κατά σειρά εμφάνισης οι Κατερίνα Παπαδοπούλου, Μαρία Μουρελάτου, Μαρίνα Μπεσίρη, Βασίλης Οικονόμου, Πάνος Ζουρνατζίδης και Χριστίνα Τούμπα. Συμμετέχει και τραγουδά η Σοφία Σταυρακάκη, με το Βασίλη Χούντα να υπογράφει τη μουσική σύνθεση-μουσική επιμέλεια και την Ειρήνη Χατζοπούλου τη video art.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.