Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

«Ας μας ακούσουν»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος είναι πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία η «Αρωγή», μέλος του δ.σ. της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Ελλάδας
Δυναμικά προτίθεται να αντιδράσει το Νομαρχιακό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία η «Αρωγή» στα σχέδια του υπουργείου Υγείας για μεταφορά της Οφθαλμολογικής Κλινικής του γενικού νοσοκομείου Τρικάλων στο όμορο νοσηλευτικό ίδρυμα της Καρδίτσας.
Το τοπικό Σωματείο δηλώνει κάθετα αντίθετο στα σχέδια της μεταφοράς ενώ εμφανίζεται διατεθειμένο σε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς που δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί τις επόμενες ημέρες, όταν θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς υπουργείου μετά και την συζήτηση για την οριστικοποίηση των μεταφορών και των συγχωνεύσεων νοσηλευτικών μονάδων, τμημάτων και κλινικών.
«Όλοι γνωρίζουμε ποσό δύσκολη είναι η κατάσταση για ένα άνθρωπο που έχει χάσει την όρασή του, μερική ή ολική. Η όραση είναι συνδεδεμένη με την ψυχή ενός ανθρώπου. Η ανάγκη για την ύπαρξη της κλινικής σε τοπικό επίπεδο είναι μεγάλη ενώ η ενδεχόμενη μεταφορά στην Καρδίτσα θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους ασθενείς και πάσχοντες. Ας μας ακούσουν, κι ας ακουμπήσουν στο πρόβλημά μας », σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου και μέλος του δ.σ. της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Ελλάδας κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος.
Όπως σημειώνει μεταξύ των άλλων ο κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος το κλείσιμο της οφθαλμολογικής κλινικής θα επιφέρει μεγάλη ταλαιπωρία στους πάσχοντες με προβλήματα όρασης του νομού που θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται στο νοσοκομείο της Καρδίτσας με ότι αυτό συνεπάγεται, η οφθαλμολογική κλινική του ΓΝΚ θα βρεθεί σε κατάσταση κορεσμού, οι άλλες κλινικές του ΓΝΤ θα στερούνται της οφθαλμολογικής γνωμάτευσης που συχνά είναι αναγκαίες.
Ο κ. Αναγνωστόπουλος προτείνει να παραμείνει στο ΓΝΤ η οφθαλμολογική και να στελεχωθεί με ιατρικό προσωπικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.