Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Σημαντικές κοινωνικές δομές από το Δήμο Αρταίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από την Αντιδήμαρχο Αρταίων κυρία Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου ανακοινώνεται ότι στο Δήμο πρόκειται να λειτουργήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα δύο σημαντικές κοινωνικές δομές από τις οποίες η μία δομή αφορά μητέρες, με ανάπηρα παιδιά και εφήβους, άτομα με νοητική υστέρηση ή και κινητική αναπηρία και η δεύτερη δομή αφορά το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για 10 παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου Δήμου .

Ειδικότερα, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόληση Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.ΜΕΑ.) πρόκειται να λειτουργήσει στο Δήμο Αρταίων στα πλαίσια του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» για παιδιά με αναπηρία, εφήβους και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία.

Η λειτουργία της δομής παροχής φροντίδας και φιλοξενίας, στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία, μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των παιδιών τους από την προαναφερόμενη δομή.

Οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες:

1) Στη Δ/νση Προστασίας Προαγωγής Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Γραφείο Κοινωνικών Λειτουργιών – 2ος όροφος, τηλ. 26813-62241-242).

2) Στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, τηλ. 26813-62106.
Η αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από 20/6/2011 έως 5/7/2011 στην Πρόνοια του Δήμου Αρταίων.

Επίσης το «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού Δήμου Αρταίων» εντάχθηκε στην αριθμ. 757/24-5-2011 Πρόσκληση της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» της περιόδου 2011-2013, πρόγραμμα που επιδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα εντάχθηκαν 10 παιδικοί σταθμοί του Δήμου στους οποίους όλες οι μητέρες εκτός των δημοσίων υπαλλήλων μπορούν μετά από αίτηση που θα συμπληρώνεται στους παιδικούς σταθμούς που θέλουν να εγγράψουν τα τέκνα τους να απαλλαγούν εξ’ ολοκλήρου από οποιαδήποτε έξοδα προς αυτούς όπως τροφεία και εγγραφή.

Οι παιδικοί σταθμοί που εντάχθηκαν είναι οι: Α’ Παιδικός Σταθμός Δήμου Αρταίων, Β’ Παιδικός Σταθμός Δήμου Αρταίων, Γ’ Παιδικός Σταθμός Δήμου Αρταίων, Δ’ Παιδικός Σταθμός Δήμου Αρταίων, Α’ Βρεφονηπιακός Σταθμός Δήμου Αρταίων, Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Φιλοθέης, Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Αγίου Σπυρίδωνα Δήμου Φιλοθέης, Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Ανέζας Δήμου Αμβρακικού, Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Γραμμενίτσας Δήμου Βλαχέρνας και Κρατικός Παιδικός Σταθμός Καμπής.

Οι αιτήσεις μπορούν να γίνονται από 20/6/2011 έως και τις 5/7/2011 στους προαναφερόμενους παιδικούς σταθμούς.

Όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Αρταίων Βίκυ Βασιλάκη – Μητρογεώργου «είναι η πρώτη φορά που οι παραπάνω παιδικοί σταθμοί εντάσσονται στο πρόγραμμα αυτό και πιστεύουμε πως θα είναι μεγάλη βοήθεια προς τις ωφελούμενες μητέρες.
Συγκεκριμένα η κυρία Βασιλάκη ανέφερε τα εξής:

«Ο Δήμος μας, στα πλαίσια κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ μέσω της ΕΕΤΑΑ για υλοποίηση δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και αφορά δύο μεγάλες δομές.

1) Μία δομή αφορά μητέρες, με ανάπηρα παιδιά και εφήβους, άτομα με νοητική υστέρηση ή και κινητική αναπηρία.
Πρόκειται δηλαδή να λειτουργήσει στην πόλη μας Κέντρο Δημιουργικής Απασχόληση Παιδιών με Αναπηρία, με δυναμικότητα 30 ατόμων και ωράριο π-β αναλογικά σε 2 βάρδιες.

Δηλαδή θα είναι ένα κέντρο για ΑΜΕΑ που θα παρέχει τις εξής υπηρεσίες:

1) Τη φύλαξη παιδιών – εφήβων – ατόμων με αναπηρία

2) Ψυχολογική στήριξη – κινησ/πεία – εργοθ/πεία ανάλογα με το πρόβλημα

3) Δημιουργική απασχόληση
Έτσι, η μητέρα θα νοιώθει ασφαλής, ότι το παιδί της φυλάσσεται σωστά και μπορεί να εργαστεί ή και να προσφέρει σε διάφορους τομείς.
Δεν συγκρούεται με άλλες δομές αυτής της εξειδίκευσης π.χ. ένα παιδί μπορεί να πάει το πρωί στο ειδικό σχολείο και το απόγευμα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης.

Το κέντρο θα αρχίσει να λειτουργεί το Σεπτέμβρη με εξειδικευμένο προσωπικό φυσ/τες – τεχνολογ. – κοιν. Λειτουργός κ.α.»
Επειδή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον οι εγγραφές πρέπει να γίνουν σε διάστημα 15 ημερών από σήμερα.

Η λειτουργία της δομής αυτής, στοχεύει στην αύξηση της απασχολησιμότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στην εργασία μέσω της παροχής θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας των παιδιών τους από την προαναφερόμενη δομή. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ουσιαστική διευκόλυνση τους, προκειμένου να εναρμονίσουν τους απαιτητικούς και αντικρουόμενους ρόλους τους μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Επισημαίνω πάλι ότι οι εγγραφές θα γίνουν άμεσα.

Η 2η δομή αφορά το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για 10 παιδικούς σταθμούς του διευρυμένου Δήμου μας.

Είναι η πρώτη φορά που εντάσσονται οι παιδικοί σταθμοί στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ μεγάλη οικονομική ενίσχυση και για τις ωφελούμενες μητέρες.

Η ημερομηνία εγγραφών των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς έχει λήξει.
Αφού γίνει η επιλογή των παιδιών βάση κριτηρίων, μπορούν όλες οι μητέρες εκτός των Δημοσίων υπαλλήλων μέσα από αίτηση τους που θα συμπληρώνει στους παιδικούς σταθμούς να απαλλαγούν εξ ολοκλήρου από οποιαδήποτε έξοδα προς αυτούς, όπως τροφεία και εγγραφές.

Ενώ οι παιδικοί σταθμοί γι’ αυτές τις μητέρες θα ενισχύονται από το ΕΣΠΑ και θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους παιδικούς σταθμούς.

Αφορά όλες τις γυναίκες μητέρες – εργαζόμενες στον ιδ. τομέα, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες ή έχουσες κάρτα ανεργίας εκτός του Δημοσίου.
Οι αιτήσεις θα γίνονται στους κατά τόπους παιδικούς σταθμούς μέχρι 5/7/2011. Πληροφορίες παρέχονται από τις προϊστάμενες των παιδικών σταθμών που έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τριάντο τον Διευθυντή ΚΔΑΠ Βουργαρελίου που μας στήριξε και συνέβαλε ουσιαστικά σ’ αυτήν την διαδικασία.

Να ευχαριστήσω επίσης όσους από τους υπαλλήλους συνέβαλαν στην παραπάνω διαδικασία προσθέτοντας έτσι κάτι δημιουργικό για το Δήμο μας, κάτι δημιουργικό για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.

Πιστεύω προσωπικά σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς ότι είναι πολύ μεγάλη επιτυχία, η οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση από το ΕΣΠΑ όσον αφορά τις ωφελούμενες μητέρες του διευρυμένου Δήμου μας.

Επισημαίνω γι’ αυτό: οι ενδιαφερόμενες μητέρες θα απευθύνονται στους παιδικούς σταθμούς άμεσα για πληροφορίες ή σε μένα προσωπικά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.