Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

SOS εκπέμπει ο Ερυθρός Σταυρός για τη Λιβύη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ξέσπασε και επιδημία ιλαράς.

Ιδιαίτερα κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στον τομέα της υγείας στη Λιβύη με τις προμήθειες σε τρόφιμα ολοένα να λιγοστεύουν, σύμφωνα με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC).

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο διεθνής οργανισμός φανερά ανήσυχος για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

"Ειλικρινά, σήμερα η κατάσταση ανησυχεί πολύ την ICRC. Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε μια συνολική εικόνα για το τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά ετοιμαζόμαστε να ανταποκριθούμε στις κατεπείγουσες ανάγκες αν ξεσπάσουν μάχες στην πρωτεύουσα, βλέποντας τις γραμμές του μετώπου να αλλάζουν συνεχώς και τις συγκρούσεις να συνεχίζονται", δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ICRC, Πολ Καστέλα.

Η επιδημία της ιλαράς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Σάχμπα, στα νότια, και έχει επεκταθεί στο Τσαντ από τους νομάδες είναι ένα επιπλέον πρόβλημα που ανησυχεί ιδιαίτερα τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού που φοβούνται ότι πολύ γρήγορα μπορεί να μετεξελιχθεί σε τραγωδία.

Ο Ερυθρός Σταυρός βοηθά τα νοσοκομεία της Λιβύης όπου νοσηλεύονται τραυματίες από τις συγκρούσεις στα όρη Ναφούσα ενώ έχει παραδώσει χειρουργικά εργαλεία και άλλα ιατρικά είδη στη Μιζουράτα.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση του Μουάμαρ Καντάφι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να συνεχίσει να πληρώνει τους μισθούς στις περιοχές που έχει υπό τον έλεγχό της αλλά και στους εκτοπισμένους, ενώ όσον αφορά την τροφοδοσία, όλες οι οικογένειες λαμβάνουν κρατική βοήθεια που αρκεί για ένα μήνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.