Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η βιταμίνη D

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πρόσθεσε βιταμίνη D στην καθημερινότητα σου. Η βιταμίνη D όπως είναι γνωστό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των οστών μας. Διαδραματίζει επίσης ένα ανάλογο ρόλο στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και βοηθά στη ανάπτυξη των κυττάρων μας. Στην πραγματικότητα, εάν δεν παίρνουμε αρκετή βιταμίνη D, μπορεί να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη απώλεια της οστικής μάζας, η οποία μπορεί με την πάροδο του χρόνου να μας οδηγήσει σε οστεοπόρωση δηλαδή σε σοβαρή μείωση της οστικής πυκνότητας.

Η βιταμίνη D είναι επίσης γνωστή ως η «βιταμίνη του ήλιου», επειδή το ηλιακό φως την μετατρέπει σε βιταμίνη D στο σώμα σας όταν έρθει σε επαφή με την επιφάνεια του δέρματος μας. Ωστόσο η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό πρέπει να αποφευχθεί για τους γνωστούς σε όλους μας λόγους. Για την αποφυγή δηλαδή του μελανώματος που είναι ένα είδος καρκίνου πάρα πολύ επιθετικού και θανατηφόρου και για την πρόωρη γήρανση του δέρματος μας.

Δεδομένης της περιορισμένης φυσικής ύπαρξης της βιταμίνης D σε σχετικά λίγες τροφές, η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων άρχισε πλέον να την προσθέτει σε πολλά τρόφιμα και είναι επίσης διαθέσιμη και σαν συμπλήρωμα διατροφής μέσω διαφόρων σκευασμάτων κυρίως σε χώρες πε περιορισμένη ηλιοφάνεια. Στη φυσική της μορφή αλλά και σαν πρόσθετη θα την δούμε σε τροφές όπως για παράδειγμα τα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός, στο γάλα, στο γιαούρτι, σε δημητριακά πρωινού και σε πολλά είδη χυμών όπως από πορτοκάλι, grapefruit κλπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.