Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Από τον κόσμο της υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος σε συχνότητα διάγνωσης καρκίνος στον ανδρικό πληθυσμό και ο δεύτερος στο γυναικείο πληθυσμό, με περισσότερα από 1,2 εκατ. νέα περιστατικά το 2008.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι επίσης ένα από τους πιο θανατηφόρους καρκίνους και μόνο το 2008 οδήγησε σε περισσότερους από 600.000 θανάτους. Ο κίνδυνος αυξάνει με την ηλικία - στις αναπτυγμένες χώρες πάνω από 90% των περιστατικών διαγιγνώσκονται σε άτομα άνω των 50 ετών.Οπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η μελέτη Φάσης ΙΙΙ VELOUR, που διεξήχθη για την αξιολόγηση του ερευνητικού παράγοντα aflibercept, γνωστού και ως VEGF Trap, σε συνδυασμό με FOLFIRI έναντι του συνδυασμού FOLFIRI + εικονικό φάρμακο, πέτυχε το πρωτεύον τελικό της σημείο, που ήταν η βελτίωση της συνολικής επιβίωσης (OS) ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου (mCRC) που ελάμβαναν θεραπεία 2ης γραμμής .

Ο κίνδυνος ανάπτυξης σχιζοφρένειας κατά τη διάρκεια του βίου ενός ατόμου εκτιμάται ότι είναι 1%, ενώ φαίνεται ότι άνδρες και γυναίκες ηλικίας έως 60 ετών κινδυνεύουν εξίσου.Ενα μακράς δράσης ενέσιμο αντιψυχωσικό μηνιαίας χορήγησης, το paliperidone palmitate, έλαβε έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη θεραπεία της σχιζοφρένειας.Μολονότι δεν υπάρχει ίαση, πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από σχιζοφρένεια ανταποκρίνονται καλά στα αντιψυχωσικά φάρμακα, τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά στη θεραπεία της σχιζοφρένειας. Οι ασθενείς με σχιζοφρένεια, που δεν τηρούν τη φαρμακευτική αγωγή έχουν έως πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να υποτροπιάσουν από ό,τι οι ασθενείς που συμμορφώνονται στη φαρμακευτική αγωγή, ενώ παράλληλα αυξάνουν σημαντικά οι πιθανότητες νοσηλείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.