Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Αιτήσεις για δρομολόγηση τουριστικών τρένων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο δήμο Ρεθύμνου για τη δρομολόγηση τουριστικών τρένων στην πόλη εξέτασε στην τελευταία της συνεδρίαση η δημοτική κοινότητα Ρεθύμνου.





Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργάνου, Όθωνα Χριστουλάκη, οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί είναι έξι, εκ των οποίων η πλειοψηφία αφορά στην κίνηση των τρένων εκτός του ιστορικού κέντρου και η μία προτείνει δρομολόγιο που περιλαμβάνει και τμήμα της παλιάς πόλης.
Η δημοτική κοινότητα, σύμφωνα με τον κ. Χριστουλάκη, είναι καταρχήν θετική, ωστόσο απαιτείται η εφαρμογή σειράς προϋποθέσεων, προκειμένου να είναι σαφές ότι θα διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας του ιστορικού κέντρου. Σε κάθε περίπτωση, η άποψη της δημοτικής κοινότητας είναι μόνο γνωμοδοτική και σήμερα θα πραγματοποιηθεί σχετική σύσκεψη στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, παρουσία όλων των αρμοδίων στελεχών της δημοτικής αρχής για να εξεταστεί το ζήτημα.

Πρόταση για κάδους χρησιμοποιημένου λαδιού

Τα μέλη της δημοτικής κοινότητας συζήτησαν την αναγκαιότητα να τοποθετηθούν τρεις ακόμα δεξαμενές – κάδοι συλλογής καμμένου λαδιού στην πόλη και πρότειναν αυτό να γίνει στην Καλλιθέα, την περιοχή της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων και στην Αγία Φωτεινή, προκειμένου να καλύπτεται όλη η πόλη.
Ακόμα, αποφασίστηκε να προταθεί στο Λιμενικό Ταμείο η οργάνωση δημόσιων τουαλετών, στις οποίες να είναι δυνατή η εξυπηρέτηση και ατόμων με αναπηρία, στο «Δελφίνι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.