Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Μπαλάκι» μεταξύ υπουργείων ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Η υφυπουργός Παιδείας το «πετάει» στο Εσωτερικών, σε συνάντησή της με εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής

Για νέο νόμο ειδικής αγωγής δεσμεύτηκε η υφυπουργός


Το υπουργείο Παιδείας έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την διεξαγωγή του πρώτου διαγωνισμού ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής, πλην όμως για να “προχωρήσει” η διεξαγωγή του διαγωνισμού πρέπει να δοθεί το “πράσινο φως” και από το υπουργείο Εσωτερικών. 
Η παραπάνω διαβεβαίωση της υφυπουργού Παιδείας Ευης Χριστοφιλοπούλου που δόθηκε σε επιτροπή αποτελούμενη από αδιόριστους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και εκπροσώπους της ΔΟΕ, ρίχνει το “μπαλάκι” των ευθυνών για την καθυστέρηση διενέργειας του διαγωνισμού ΑΣΕΠ (μετά την σχετική ρύθμιση του Ν 3848/19, θα πρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί) στο υπουργείο Εσωτερικών, δίχως - δυστυχώς - να εμπεριέχει σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του διαγωνισμού. Αρα, το “μπαλάκι” μοιάζει να αλλάζει απλώς κάτοχο...

Κατά τα άλλα, η διήμερη κινητοποίηση των αναπληρωτών συμβασιούχων της ειδικής αγωγής που κορυφώθηκε με την συνάντησή τους με την υφυπουργό Παιδείας, κόμισε από πλευράς της τελευταίας και μιά είδηση. Η Ε. Χριστοφιλοπούλου προανήγγειλε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στην ειδική αγωγή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (δηλαδή την ψήφιση νέου νόμου), ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες εκπαιδευτικής ένταξης των μαθητών με αναπηρία. Τέλος, η υφυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα περιβόητα σεμινάρια εξειδίκευσης των 400 ωρών που έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στο αναπηρικό κίνημα, τονίζοντας ότι “με τον Ν. 3848/10 τα λεγόμενα σεμινάρια των 400 ωρών δεν προσμετρούνται, πλέον, ως προσόν διορισμού και δεν πρόκειται - επ’ ουδενί - να επιστρέψουμε σε παρόμοιες λογικές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.