Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Αχαΐα: Πάρε κόσμε επίδομα από την Πρόνοια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Το ΣΔΟΕ εντόπισε κραυγαλέες περιπτώσεις δικαιούχων – Οι μισοί από όσους ελέγχθηκαν κόβονται



«Λαβράκι» έβγαλε η έρευνα του ΣΔΟΕ στην Αχαΐα για τη χαριστική χορήγηση προνοιακών επιδομάτων. Άνθρωποι του δήλωναν ασθματικοί, λεπροί, ακόμη και άποροι… επιχειρηματίες, βρέθηκαν να λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα!

Πυρήνας του κυκλώματος, που καταλήστευε τους δημόσιους πόρους, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι εκλεγμένοι στους ΟΤΑ, γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες όταν νέες καταγγελίες έφθασαν στα εισαγγελικά γραφεία, αλλά και στα γραφεία της πρώην Νομαρχίας Αχαΐας και του διευρυμένου Δήμου Πατρέων. Έχουν ήδη επισημανθεί δεκάδες περιπτώσεις αχαιών που ελάμβαναν επιδόματα που δεν δικαιούνταν.

Ήδη όπως επισημαίνει σήμερα η εφημερίδα "Πελοπόννησος" από μία πρώτη λίστα αυτών που ελέγχθησαν, οι μισοί κόβονται, κάτι που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων γι αυτό και σε καθημερινή βάση στα γραφεία της Πρόνοιας, εξελίσσονται επεισόδια φραστικών αλλά και σωματικών επιθέσεων.

Ορισμένες από τις "κραυγαλέες" περιπτώσεις είναι:

* Η χορήγηση επιδόματος άσθματος, παρά το ότι το άσθμα δεν συνιστά αναπηρία.

* Κατακόρυφη αύξηση των βιβλιαρίων απορίας που είναι η μεγάλη πληγή του ΕΣΥ. Εντοπίστηκαν ακόμη και περιπτώσεις επιχειρηματιών που διέκοψαν την προσωπική τους ασφάλεια που πλήρωναν από την τσέπη τους και έβγαλαν βιβλιάριο απορίας.

* Η συνέχιση καταβολής επιδομάτων για ξεπερασμένες ή αντιμετωπίσιμες πλέον ασθένειες όπως η λέπρα και η στεφανιαία νόσος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.