Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Το ΙΚΑ ενέκρινε τη χορήγηση ειδικών θεραπευτικών υποδημάτων για διαβητικούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Αποτελούν βασικό και αναγκαίο μέτρο πρόληψης


Το ΙΚΑ ενέκρινε με εγκύκλιο του, τη χορήγηση των ειδικών θεραπευτικών υποδημάτων στους πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη. Τα θεραπευτικά υποδήματα αποτελούν βασικό και αναγκαίο μέτρο πρόληψης σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τα οποία είναι υψηλού κινδύνου για εμφάνιση ελκών, με στόχο τη μείωση των εξελκώσεων και των ακρωτηριασμών.

Ασθενείς με πόδια υψηλού κινδύνου (για ακρωτηριασμό) είναι όσοι εμφανίζουν:

Διαβητική νευροπάθεια με απώλεια της αισθητικότητας ή και περιφερική αρτηριοπάθεια, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ενεργό έλκος στα άκρα των ποδιών ή έλκος στο παρελθόν ή ανατομικές βλάβες (παραμορφώσεις) που οδηγούν σε αυξημένες πιέσεις στο πέλμα.

Με την εγκύκλιο αρ.25 κοινοποιείται η αρ. 57/Συν.11/10-3 11 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με την οποία ενέκρινε τα είδη που μπορούν προμηθεύονται οι ασφαλισμένοι του Ιδρύματος από το ελεύθερο εμπόριο, εφόσον δεν υπάρχουν σχετικές συμβάσεις. μετά από γνωμάτευση θεραπευτή γιατρού ειδικότητας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και γνωμάτευση της αρμόδιας επιτροπής (Α.Υ.Ε) η οποία απαραίτητα μετά την παραλαβή του είδους και πριν την απόδοση της σχετικής δαπάνης, θα διενεργεί έλεγχο καταλληλότητας. Ακόμη αποφάσισε τον καθορισμό του αποδοτέου για κάθε είδος ποσού.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται αναλυτικά οι ενδείξεις οι οποίες είναι αναγκαίες για τη χορήγηση των υποδημάτων, οι τεχνικές προδιαγραφές, η διαδικασία χορήγησης και η απόδοση της δαπάνης. σύμφωνα με τις τιμές που έχουν ορισθεί.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης από τα αρμόδια Υγειονομικά Όργανα, ο ενδιαφερόμενος ασφαλισμένος θα υποβάλλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά μαζί με την απόδειξη πώλησης στην οποία θα αναγράφεται το όνομα του ασφαλισμένου και θα περιγράφεται αναλυτικά το είδος στο Τμήμα Παροχών του Υποκαταστήματός του προκειμένου, να του αποδοθεί το καθορισμένο ποσό. Η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι το 25% του ποσού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.