Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κοινός αγώνας αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 14 Απριλίου για την διάσωση των προνοιακών φορέων και ιδρυμάτων



Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 14 Απριλίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογενειών τους έξω από το υπουργείο υγείας, αναμένεται να είναι η μαχητικότερη των τελευταίων χρόνων.

Την συγκέντρωση συνδιοργανώνουν η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ) και η πανελλήνια ομοσπονδία γονέων κηδεμόνων ΑμεΑ (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ). Εχουν κληθεί να μετέχουν σε αυτή πέραν των συλλόγων ΑμεΑ και των γονεϊκών συλλόγων, άπαντες οι εργαζόμενοι στα Κέντρα -  Ιδρύματα – Φορείς ατόμων με αναπηρία. Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του προγράμματος της ερχόμενης Πέμπτης, μετά την συγκέντρωση (10.30 π.μ.) στο υπουργείο υγείας έπεται πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο οικονομικών.
“Για να κρατήσουμε ανοικτά τα Κέντρα/Ιδρύματα/Φορείς που παρέχουν υπηρεσίες στα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ατόμων με νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN, αυτισμό, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες” διαμηνύουν ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ στο κοινό κάλεσμα συμμετοχής που απευθύνουν προς τους αναπηρικούς και γονεϊκούς φορείς. Κοινό κάλεσμα – κοινή δράση πλέον για αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, ενώπιον των αδιεξόδων που προαιωνίζονται στον πολύπαθο προνοιακό τομέα. Οπως ενδεικτικά επισημαίνετα και στο κάλεσμα, “υποστηρικτικοί φορείς, που μέχρι σήμερα λειτουργούν με τις αγωνιώδεις προσπάθειες και την αυταπάρνηση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των ατόμων με βαριές αναπηρίες και το φιλότιμο, σε πολλές περιπτώσεις, των εργαζομένων, κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο. Σε πολλά γνωστά Κέντρα - Θεοτόκος, Μαργαρίτα, Ερμής -  οι εργαζόμενοι δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Οι επιχορηγήσεις όλων αυτών των φορέων μειώθηκαν δραστικά το έτος 2010, ενώ δεν έχει δοθεί ούτε ένα μέρος των επιχορηγήσεων σε κανέναν Φορέα για το 2011. Αυτή η κατάσταση μοιραία οδηγεί σε μείωση και συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ εντείνονται οι φόβοι όλων μας για την διακοπή της λειτουργίας τους”.
Στο αγωνιστικό μήνυμα – έκκλησή τους οι ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, δεν παραλείπουν να αναφερθούν μιά ακόμη φορά στην δημόσια χρηματοδότηση της φιλανθρωπικής διοργάνωσης SpecialOlympics, που όπως αποδεικνύεται αποτελεί βαθιά προσβολή για τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Με λόγο επιθετικό, ΕΣΑμεΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ επισημαίνουν ότι “το χρέος όλων όσων αγωνιζόμαστε, δεκαετίες τώρα, για την ενδυνάμωση του αναπηρικού κινήματος είναι μεγαλύτερο, εάν αναλογιστούμε ότι αυτή τη στιγμή που τα Κέντρα παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών οδηγούνται σε χρεοκοπία, την ίδια ακριβώς στιγμή, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σπαταλιούνται για την διοργάνωση των ¨SpecialOlympics¨, παρόλο που Ε.Σ.ΑμεΑ. και ΠΟΣΓΚΑμεΑ έχουν εκφράσει τις θέσεις τους για τέτοιου είδους εκδηλώσεις που τονώνουν το ¨φιλανθρωπικό¨ χαρακτήρα των διοργανωτών τους”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.