Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Βλάβες στον εγκέφαλο προκαλεί η ρύπανση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Τα παιδιά και οι έφηβοι κινδυνεύουν περισσότερο

Το ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα, καρδιακές παθήσεις ακόμη και καρκίνο ήταν γνωστό εδώ και χρόνια. Αυτό που ίσως δεν ήταν γνωστό είναι το γεγονός ότι η ρύπανση προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν τουλάχιστον ερευνητές που έκαναν το πείραμα σε ποντίκια και εκτιμούν ότι και οι άνθρωποι είναι πολύ πιθανό να υποφέρουν εξίσου.

Οι ερευνητές έβαλαν τα ποντίκια σε έναν χώρο με ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτήν που επικρατεί στους αυτοκινητόδρομους και τα άφησαν εκεί για όση ώρα υποτίθεται ότι και οι άνθρωποι εκτίθενται καθημερινά, στη διάρκεια των μετακινήσεων τους σε μεγάλες πόλεις.

Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι οι βλάβες που υπέστη ο εγκέφαλος τους ήταν παρόμοιος με αυτές που εμφανίζουν όσοι πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Στις πιο ευάλωτες ομάδες που κινδυνεύουν με καταστροφή των νευρώνων του εγκεφάλου είναι τα παιδιά και οι έφηβοι ειδικά αν αναγκάζονται να πηγαίνουν σε σχολεία που βρίσκονται κοντά σε αυτοκινητοδρόμους με αποτέλεσμα να εκτίθενται στα βλαβερά αέρια ακόμα και στη διάρκεια του διαλείμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.