Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κραυγή διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Εμπαιγμό καταλογίζουν στο υπουργείο παιδείας, ο σύλλογος αποφοίτων ειδικής αγωγής και ο σύλλογος εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες






Τακτικές εμπαιγμού των εκπαιδευτικών του “ευαίσθητου” χώρου της ειδικής αγωγής – εκπαίδευσης προσάπτουν στο υπουργείο Παιδείας ο σύλλογος αποφοίτων Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο πανελλήνιος σύλλογος εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες 67% και άνω.



*Σύμφωνα με τον σύλλογο αποφοίτων του πανεπιστημίου Θεσσαλίας “το υπουργείο έχει αναιρέσει όλες τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του απέναντι στους αναπληρωτές της ειδικής αγωγής με προϋπηρεσία από 30 μέχρι και 80 μήνες, παγώνοντας τον ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής και κάθε ορατή πιθανότητα διορισμού”. Οι του συλλόγου, επικαλούμενοι τις “λοιπές διατάξεις” σχεδίου νόμου του υπουργείου παιδείας που συζητείται αυτές τις μέρες στην βουλή προσάπτουν στο υπουργείο ότι “νομιμοποιεί οριστικά τη χορήγηση της Παράλληλης Στήριξης μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ), αφαιρεί το δικαίωμα μετάθεσης στους εκπαιδευτικούς ΠΕ71-ΠΕ61 στα Τμήματα Ένταξης και την Παράλληλη Στήριξη και στην ουσία υποβαθμίζει την προώθηση της συνεκπάιδευσης στη χώρα μας αφού αυτή θα παρέχεται από περιστασιακά ευρωπαϊκά προγράμματα με μη εξειδικευμένο προσωπικό”. “Επιβάλλεται να σταματήσει άμεσα η πρόχειρη στελέχωση της ειδικής αγωγής μέσα από την ... βιομηχανία των επιμορφώσεων ” αξιώνει ο σύλλογος αποφοίτων ειδικής αγωγής αναφερόμενος στα προγράμματα ΕΣΠΑ και στα περιβόητα σεμινάρια των 400 ωρών, συμπληρώνοντας ότι “η υπονομευτική τακτική των διαιρέσεων μεταξύ των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που προωθεί το υπουργείο παιδείας συνιστά ντροπή για μιά στοιχειωδώς πολιτισμένη χώρα, αντ’ αυτής θα πρεπε να γίνει άμεσα ο ΑΣΕΠ ειδικής αγωγής και να ισχύσει ενιαίο δικαίωμα μετάθεσης, απόσπασης και τοποθέτησης στην ειδική αγωγή”.
*Εξίσου “μετωπική” είναι και η παρέμβαση – καταγγελία του συλλόγου εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες που επισημαίνει ότι “ενώ από τις 11 Ιανουαρίου έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο παιδείας η πρόσκληση για πρόσληψη των υποψηφίων εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες που τηρούν τις προϋποθέσεις του νόμου (σ.σ. δωδεκάμηνη προϋπηρεσία ως αναπληρωτές, βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Απριλίου και οι δικαιούχοι όχι μόνο δεν έχουν διοριστεί αλλά ενημερώθηκαν ότι ελέω Μνημονίου ο υποτιθέμενος διορισμός τους παραπέμπεται στο ... αόριστο μέλλον”. Ο σύλλογος καταλογίζει στο υπουργείο “συνειδητό και επαναλαμβανόμενο εμπαιγμό των εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες”, εξηγώντας ότι “η ιστορία επαναλαμβάνεται σε πιστή αντιγραφή της προηγούμενης χρονιάς. Οπου και τότε καλέσανε αρχικά τους συναδέλφους να υποβάλουν αιτήσεις με τα απαραίτητα πιστοποιητικά από Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή, να δηλώσουν τις περιοχές με τη σειρά που επιθυμούν από πίνακες περιοχών κενών οργανικών θέσεων και τελικά τους ανακοίνωσαν πως δε θα υλοποιηθεί η εγκύκλιος για την πρόσληψή τους” . Στον επίλογο της παρέμβασης – καταγγελίας του ο πανελλήνιος σύλλογος εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες εστιάζει στην βαθιά ανθρώπινη διάσταση του εμπαιγμού: “Δεν διστάζουν να κοροϊδεύουν κατάμουτρα ανθρώπους οι οποίοι παρά τα όποια προβλήματά τους και υποχρεωνόμενοι να οργανώσουν την ζωή τους αντιμετωπίζοντας σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους , έχουν προσφέρει στο παρελθόν τουλάχιστον 12 μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι” . “Ως εδώ ο εμπαιγμός ” το διά ταύτα της παρέμβασης του συλλόγου, συνοδεύεται από το (αυτονόητο) αίτημα εφαρμογής του νόμου, ή αλλιώς  “να διοριστούν άμεσα οι συνάδελφοι των ειδικών κατηγοριών  σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ.10 του Ν.3848/2010(ΦΕΚ 71 Α’) βάσει της Συμπληρωματικής Πρόσκλησης της 11/01/11”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.