Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Υποχωρεί το κύμα της γρίπης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μειώνεται σταθερά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων

Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η υποχώρηση του κύματος της γρίπης συνεχίζεται αργά αλλά σταθερά και ο αριθμός των νέων περιστατικών, τόσο των θανατηφόρων όσο και των σοβαρών που χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μειώνεται συνεχώς.

Οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί για τις τελικές εκτιμήσεις τους εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και οι οποίες ευνοούν την διάδοση των ιών του αναπνευστικού συστήματος.

Το τελευταίο 24ωρο τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με τη γρίπη ενώ άλλοι τρεις εισήχθησαν σε ΜΕΘ με αναπνευστική ανεπάρκεια. Σε ό,τι αφορά τα τρία τελευταία θύματα της γρίπης, πρόκειται για άτομα με επιβαρυμένο ιστορικό λόγω χρονίων παθήσεων. Σε ομάδα υψηλού κινδύνου ανήκουν επίσης οι τρεις ασθενείς που εισήχθησαν σε ΜΕΘ.

Πάντως, έπειτα από τρεις εβδομάδες ο ημερήσιος απολογισμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ «κλείνει» με λιγότερους από 100 ασθενείς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το μεσημέρι της Παρασκευής νοσηλεύονταν 96 ασθενείς σε ΜΕΘ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.