Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Γεννήθηκε νεκρή και της έδωσαν ζωή!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΙΤΕ: Το βρέφος ήταν τρεις μέρες στην κατάψυξη

Σίγουρα πρόκειται για θαύμα, αφού η μικρή Ella Anderson γεννήθηκε νεκρή, αλλά αυτή τη ζωή χαίρει άκρας υγείας! Το κορίτσι από τη Βρετανία έμεινε στην κατάψυξη για τρεις μέρες, καθώς οι γιατροί του νοσοκομείου που γέννησε η μητέρα του, προσπάθησαν με την τεχνολογία της ψύξης να ελαττώσουν το μεταβολισμό του εγκεφάλου, ώστε να επανέλθει, κάτι που τελικά έγινε με την πρωτοποριακή αυτή τεχνική.


«Όταν πήγα στο νοσοκομείο ήταν καλωδιωμένη με κάθε είδος μηχάνημα και σωλήνα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Ακούμπησα με το χέρι μου το κεφάλι της και ήταν τόσο παγωμένη», περιγράφει ο πατέρας. Μετά από 72 ώρες η θερμοκρασία του σώματος του βρέφους άρχισε σταδιακά να αυξάνεται. Οι γιατροί ήταν επιφυλακτικοί και συγκρατημένοι, αλλά μια βδομάδα μετά έδωσαν εξιτήριο στο μωρό. Πλέον περάσει εννέα μήνες και το κοριτσάκι έχει επανέλθει, αν και θα χρειάζεται παρακολούθηση στο μέλλον.


Το κορίτσι που ήταν τυλιγμένο σε ειδική κουβέρτα με παγωμένο νερό ήταν πιθανό να είχε εγκεφαλικές βλάβες λόγω της έλλειψης οξυγόνου, αλλά τα κατάφερε. «Είναι σημαντικό τα νεογέννητα να μπαίνουν αμέσως στο μηχάνημα ψύξης. Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο 1 στα 9 παιδιά επιβιώνουν», λέει ο γιατρός Topun Austin. «Η εν λόγω τεχνική εμφανίζεται σε ελάχιστα νοσοκομεία της Βρετανίας και πρέπει να εγκατασταθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας», συμπληρώνει.

Οι γονείς της μικρής έχουν φτιάξει σελίδα στο facebook, ώστε να μαζευτούν λεφτά για να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία της Βρετανίας με τα μηχανήματα αυτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.