Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση 04.03.11 της Ε.Σ.Α.με.Α για τα βιβλιάρια απορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή προς το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ., με την οποία ζητά να δοθεί παράταση στην ισχύ των βιβλιαρίων υγείας των απόρων.

Η Συνομοσπονδία ζητά η παράταση να ισχύσει έως το διάστημα εκείνο που οι υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας των Δήμων θα είναι έτοιμες να ασκήσουν τις σχετικές αρμοδιότητες ελέγχου των όρων και προϋποθέσεων ανανέωσης των βιβλιαρίων και χορήγησης αυτών σε νέους δικαιούχους, μιας και από 1ης Ιανουαρίου 2011 οι αρμοδιότητες των Διευθύνσεων Πρόνοιας των Νομαρχιών μεταφέρθηκαν, βάσει του νέου Θεσμικού Πλαισίου «Καλλικράτης» στην πλειονότητά τους στις νεοσύστατες υπηρεσίες Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης των Δήμων της χώρας. «Περαιτέρω καθυστέρηση θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των ατόμων με χρόνιες παθήσεις οι οποίοι λόγω οικονομικής αδυναμίας έχουν ανάγκη χορήγησης βιβλιαρίου απορίας».

Παράλληλα η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά από το υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες στελέχωσης και εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών Κοινωνικής Προστασίας των Δήμων, τη στιγμή που εκκρεμεί και το θέμα της χορήγησης βιβλιαρίων σε νέους δικαιούχους.

Η ανωτέρω επιστολή επισυνάπτεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.