Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την ανεμπόδιστη διακίνηση των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02.03.11


Την εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανονισμών για τα δικαιώματα των επιβατών με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, που αφορούν στους επιβάτες αεροπλάνων, πλοίων, τρένων και εσχάτων λεωφορείων για μεγάλες αποστάσεις, ζητά με επιστολή της προς το υπουργείο Μεταφορών και τον αρμόδιο υφυπουργό Σπύρο Βούγια η Ε.Σ.Α.μεΑ.

Η Συνομοσπονδία αρθρώνει την διαπίστωση ότι η μέχρι σήμερα εμπειρία από την εφαρμογή του πρώτου από τους Κανονισμούς (Κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 1107/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουλίου 2006 σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς), είναι αρνητική όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών με αναπηρία στο σύνολο σχεδόν των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Την ίδια ώρα οι λοιποί Κανονισμοί είναι άγνωστο πότε και πως θα εφαρμοστούν στα ελληνικά τρένα ή/και λεωφορεία και πούλμαν, τα οποία ως γνωστό διαθέτουν ελάχιστες έως καμία προσβάσιμες υποδομές και υπηρεσίες, αδυναμία προσφοράς προσβάσιμης ενημέρωσης, μη εκπαιδευμένο προσωπικό κ.λπ., καθιστώντας τα ελληνικά μεταφορικά συστήματα από τα πλέον απρόσβατα της Ευρώπης.

Έτσι η Συνομοσπονδία απευθύνει στο υπουργείο πρόσκληση συνεργασίας από κοινού με τους συναρμόδιους Φορείς (ΥΠΑ, ΟΣΕ, ΚΤΕΛ, ΟΑΣΑ κ.λπ.), με στόχο την ανάπτυξη επιχειρησιακού σχεδίου για την προσαρμογή των υποδομών και υπηρεσιών, που αυτοί προσφέρουν, στις απαιτήσεις των προαναφερόμενων ευρωπαϊκών κανονισμών σχετικά με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των επιβατών με αναπηρία.

Για να διασφαλιστεί επιτέλους η ανεμπόδιστη διακίνηση των πολιτών με αναπηρία.

Η επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. επισυνάπτεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.