Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Καθυστερήσεις στα επιδόματα ατόμων με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Υγείας

Καθυστέρηση πάνω από δύο μήνες έχει σημειωθεί στα προνοιακά επιδόματα των ατόμων με αναπηρίες, που αποτελούν τη μοναδική πηγή εσόδων τους. Μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχουν επίσης στην πληρωμή φυσιοθεραπειών, εργοθεραπειών, λογοθεραπειών κ.λ.π., που αγγίζουν το δεκάμηνο, όπως και εγκρίσεις για αγορά αμαξιδίων, ορθοστατών κ.λ.π. που καθυστερούν πάνω από ένα χρόνο.

Με βάση την τροποποίηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του ΟΠΑΔ καταργείται το δικαίωμα των ασφαλισμένων να εισπράττουν τα 20 ευρώ της ιατρικής επίσκεψης από το Ταμείο τους και τροποποιείται η συμβολή με τους προμηθευτές υγείας. Στην προκειμένη περίπτωση, οι δομημένες σε μηνιαία βάση φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, μένουν εκκρεμείς για άγνωστο διάστημα, και ενδεχομένως να ανατραπούν πλήρως, διότι οι μέχρι σήμερα και επί χρόνια θεραπευτές, μπορεί να μην κάνουν σύμβαση με το δημόσιο, λόγω καθυστέρησης πληρωμών. Πληρωμές που ήδη είναι καθυστερημένες τουλάχιστον για έξι μήνες προς τους δικαιούχους .

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτάει τον υπουργείο Υγείας τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ατόμων με αναπηρίες, αν θα δοθούν άμεσα τα επιδόματα που έχουν καθυστερήσει και αν θα ρυθμιστεί άμεσα και αποτελεσματικά το θέμα έγκρισης και πληρωμής του αναγκαίου εξοπλισμού και των απαιτούμενων θεραπειών των ατόμων με αναπηρίες.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr


Δείτε επίσης: 

Παπακωνσταντίνου: Δεν περικόπτονται τα επιδόματα των ΑμεΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.