Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Δεν εφαρμόζεται το δικαίωμα διορισμού των εκπαιδευτικών με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
«Θα αγωνιστούμε μέχρι να δικαιωθούμε» δηλώνει ο πανελλήνιος σύλλογός τους



Το βάσει νόμου δικαίωμα διορισμού των εκπαιδευτικών με αναπηρία 67% και άνω που έχουν συμπληρωμένη δωδεκάμηνη προϋπηρεσία δεν ασκείται στην πράξη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλήνιου Σύλλογου Εκπαιδευτικών με Σοβαρές Αναπηρίες 67% και άνω, η μεταβατική περίοδος μέχρι τους διορισμούς για την οποία είχε μιλήσει από τον περσινό Σεπτέμβριο το υπουργείο παιδείας είναι ... ατελείωτη. Στο μέσον της εκπαιδευτικής χρονιάς πολλοί εκπαιδευτικοί με σοβαρή αναπηρία και συμπληρωμένη δωδεκάμηνη προϋπηρεσία περιμένουν να διοριστούν, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε.
Εκτός από το “αν και πότε” ιδιαίτερη σημασία για τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία έχει και το “που” του διορισμού τους. Ο νόμος τους αναγνωρίζει ρητά το δικαίωμα άμεσης μετάθεσης ή απόσπασης στον τόπο κατοικίας τους. Και το συγκεκριμένο δικαίωμα σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου τους δεν ισχύει στην πράξη : “Δυστυχώς, ο νόμος έχει καταστρατηγηθεί, πολλοί από τους ... ολίγους που έχουν διοριστεί εστάλησαν σε τόπους πολύ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους”.
 Οπως αποδεικνύει μικρή δική μας έρευνα, τουλάχιστον δύο (ενδεχομένως είναι πολύ περισσότεροι) διορισθέντες μακριά από τον τόπο κατοικίας τους εκπαιδευτικοί με αναπηρία, δεν ανταποκρίθηκαν. Αμφότερες οι “περιπτώσεις” είχαν μεγάλη ανάγκη εργασίας, όμως υπερίσχυσε η ανάγκη επιβίωσης. Οι τόποι διορισμού δεν διέθεταν βασικές υποδομές και υπηρεσίες για την στοιχειώδη παρακολούθηση των προβλημάτων υγείας τους.
“Δεν ανεχόμαστε την καταπάτηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, καλώντας τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία – μέλη του “να δώσουμε τον αγώνα μας με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση και αυτοπεποίθηση”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.