Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Διάλεξη για την παιδική παχυσαρκία με τον Κωνσταντίνο Ξένο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης - στο πλαίσιο των παιδικών προγραμμάτων της Κυριακής - φιλοξενεί στους χώρους του τον κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο Κωνσταντίνο Ξένο την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011, στις 11:30. Ο γνωστός κλινικός διαιτολόγος θα μιλήσει για την παιδική διατροφή σε μία διάλεξη με θέμα «Διαχείριση βάρους: θέτοντας τις σωστές βάσεις στα παιδιά».
Οι κύριες αιτίες της παιδικής παχυσαρκίας είναι η κληρονομικότητα, οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες και η ελλιπής σωματική δραστηριότητα. Η υιοθέτηση, λοιπόν, υγιεινών διατροφικών συνηθειών μέσα από τη σταδιακή τροποποίηση του καθημερινού διαιτολογίου του παιδιού, αποτελεί σήμερα το μόνο ουσιαστικό και πραγματικά αποδοτικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος της παχυσαρκίας, ενώ ταυτόχρονα προσδίδει μέγιστα οφέλη στην πρόληψη σχεδόν όλων των χρόνιων νοσημάτων.
Στην ομιλία θα αναλυθούν τα σημεία-στόχος για την επίτευξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά και οι «διπλωματικές» κινήσεις, που οι γονείς πρέπει να κάνουν ώστε τα παιδιά τους να αποφύγουν ή να αντιμετωπίσουν την παχυσαρκία.
?
Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Ξένο
O κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Κωνσταντίνος Ξένος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Leeds Metropolitan University στον τομέα της διατροφής και διαιτολογίας και κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους, ένα στην Κλινική Διαιτολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο και ένα στη Διατροφική Ιατρική (Nutritional Medicine) από το Πανεπιστήμιο του Surrey.
Το φθινόπωρο του 2008 ίδρυσε μαζί με μία ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων, το Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής (ΕΙΔ) με ακρογωνιαίο άξονα δράσης τη διατροφική ενημέρωση του έλληνα πολίτη. Από το 1996 έως σήμερα, παρουσιάζει σε εβδομαδιαία συχνότητα θέματα διατροφής στην τηλεόραση, άλλοτε ως καλεσμένος ενημερωτικών εκπομπών και άλλοτε ως μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης. Παράλληλα, ασκεί το επάγγελμα του ιδιώτη κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου.

Ελεύθερη είσοδος

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ώρα: 11.30 – 12.30

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4

Τηλέφωνο 210 7228321-3 / www. cycladic.gr



Πηγή: Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.