Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Καταπολεμήστε το φούσκωμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σας έχει τύχει να νιώθετε πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς και να μην μπορείτε να το προσδιορίσετε ή να κατανοήσετε από πού προήλθε;

Το πρήξιμο που όλοι έχουμε νιώσει κάποια στιγμή στη ζωή μας προέρχεται είτε από κατακράτηση υγρών (για διάφορους λόγους διαιτητικούς και μη) είτε λόγω της παρουσίας αερίων στην περιοχή του εντέρου είτε εξαιτίας τη μη εύρυθμης λειτουργίας αυτού.

Υπάρχουν βέβαια τροφές, οι οποίες εντείνουν το πρόβλημα. Τέτοιες τροφές είναι κατά κανόνα τα όσπρια, τα κραμβοειδή (μπρόκολο, κουνουπίδι), τα φασολάκια, τα καυτερά μπαχαρικά και τα κουκιά.
Ωστόσο, είναι πιθανό ο κάθε ένας να έχει εντοπίσει και άλλες τροφές που του προκαλούν φούσκωμα, και άρα καλό είναι να τις μετριάσει.

Εάν θέλετε να προασπίσετε την υγεία του γαστρεντερικού σας συστήματος, τότε δεν θα πρέπει να λείπουν από το καθημερινή σας διατροφή τα φρούτα και τα λαχανικά. Εάν καταναλώνετε καθημερινά τις συνιστώμενες 5 μερίδες, τότε μειώνεται σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης πρηξίματος.

Η διατήρηση ενός προγράμματος στην καθημερινή σας διατροφή θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να λειτουργήσει πιο ομαλά και σε αυτόν τον τομέα, αλλά μην ξεχνάτε και την επαρκή λήψη υγρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.