Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτεΐνη υπεύθυνη για τον καρκίνο του προστάτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας εντόπισαν μια πρωτεΐνη, την Βmi-1, η οποία μετατρέπει τα υγιή κύτταρα του προστάτη σε καρκινικά.

Η πρωτεΐνη Βmi-1 εντοπίζεται σε υψηλά επίπεδα στα καρκινικά κύτταρα του προστάτη και ιδίως σε όγκους του αδένα που έχουν ταχεία ανάπτυξη και είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν με θεραπείες. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο οργανισμός χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, προκειμένου να δημιουργηθούν νέα κύτταρα στη θέση άλλων που καταστρέφονται.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το να μπει «φρένο» στην παραγωγή της πρωτεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε προστασία των κυττάρων του προστάτη ενάντια στην καταστροφή τους που οδηγεί στη νόσο.

Σχολιάζοντας τη νέα μελέτη, η δρ Έλεν Ρίπον από το Ίδρυμα για τον Καρκίνο του Προστάτη ανέφερε ότι «μόνο μέσω της κατανόησης του τρόπου με τον οποίον προκαλείται και ''θρέφεται'' η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου έχουμε ελπίδα να την ελέγξουμε κάποια ημέρα». Η δρ Ρίπον πρόσθεσε ότι αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα μελλοντικών δοκιμών σχετικά με την Βmi-1.


Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.