Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Η βόλτα στη λιακάδα προστατεύει από τον καρκίνο του δέρματος;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Νέα βρετανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που βγαίνουν τακτικά για βόλτα, απολαμβάνοντας τον ήλιο, βοηθάνε το δέρμα τους να προστατευτεί από τον καρκίνο.
Οι ερευνητές, υπό την καθηγήτρια επιδημιολογίας Τζούλια Νιούτον Μπίσοπ του Πανεπιστημίου του Λιντς, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ευρωπαϊκό περιοδικό για θέματα καρκίνου «European Journal of Cancer», αφού μελέτησαν τον τρόπο που η έκθεση στον ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση επικίνδυνου μελανώματος στο δέρμα, ανακάλυψαν ότι όσοι άνθρωποι περνάνε στον ήλιο τέσσερις έως πέντε ώρες κάθε μέρα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν όγκους.
Η ανακάλυψη φαίνεται να ανατρέπει, σε ένα βαθμό, την πεποίθηση, ότι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία οπωσδήποτε αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Η μελέτη δείχνει ότι μόνο η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ιδίως όταν προκαλεί έγκαυμα, μπορεί να προκαλέσει μελάνωμα (την πιο επικίνδυνη μορφή κακοήθους όγκου στο δέρμα).
 «Η σχέση ανάμεσα στην ποσότητα του ήλιου στην οποία εκτιθέμεθα και στον κίνδυνο μελανώματος είναι πολύπλοκη… Η νέα έρευνά μας δείχνει ότι η τακτική έκθεση στον ήλιο μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει τον κίνδυνο» δήλωσε η καθηγήτρια Μπίσοπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.