Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα χωρίς ... να αναστενάξει η ζυγαριά!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εν όψει των γιορτών τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και η γαλοπούλα είναι μερικά από τα εδέσματα που θα καταναλώσουμε και που δυστυχώς περιέχουν πολλές θερμίδες. Είναι γνωστό ότι κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς τείνουμε να παίρνουμε βάρος μεταξύ δύο έως τεσσάρων κιλών κατά μέσο όρο.
Ωστόσο δεν χρειάζεται να στερηθείτε κάποια από τα λουκούλλεια γεύματα, αφού με τη σωστή οργάνωση και μερικά έξυπνα τρικ θα καταφέρετε να μειώσετε τις υπερβολές και να κερδίσετε τη μάχη με τις θερμίδες!
Για να μπορέσετε να απολαύσετε τα γιορτινά εδέσματα σε μεγάλες ποσότητες, φροντίστε από τώρα να μειώσετε την κατανάλωση φαγητού γύρω στις 200-300 θερμίδες από το καθημερινό σας διαιτολόγιο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να αντισταθμίσετε τις υπερβολές της γιορτινής περιόδου.
Προσπαθήστε να μειώσετε τα τσιμπολογήματα καθ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αρκεστείτε σε ένα καλό πρωινό και προσθέστε τα φρούτα στη διατροφή σας που περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά χωρίς να σας προσθέτουν θερμίδες.
Τέλος, φροντίστε να τρώτε το φαγητό σας όσο πιο αργά μπορείτε, ώστε να αφήσετε χρόνο στο στομάχι σας να στείλει σήμα στον εγκέφαλο όταν νιώσει γεμάτο. Έτσι δεν θα συνεχίσετε να τρώτε ενώ έχετε χορτάσει.



Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.