Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ηλεκτροσόκ για τη... μαθηματική δυσλεξία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία μικρή δόση ηλεκτρισμού στο σωστό κέντρο του εγκεφάλου μπορεί να μετατρέψει ένα άτομο σε μαθηματική διάνοια. Αν όμως το ρεύμα «χτυπήσει» λανθασμένο κέντρο, τότε μπορεί κάποιος να μετατραπεί σε... εξάχρονο!

Ένα ιδιόρρυθμο πείραμα πραγματοποίησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του University College London, όπως δημοσιεύει η «Daily Mail», καθώς οι φοιτητές που έλαβαν μέρος δέχθηκαν να υποστούν ηλεκτροσόκ στον εγκέφαλό τους τη στιγμή που έκαναν μαθηματικούς υπολογισμούς.

Στόχος ήταν να φανεί κατά πόσο ένα ελαφρύ ηλεκτροσόκ μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του ατόμου στα μαθηματικά, προκειμένου να βρεθεί το μυστικό για τη δυσαριθμία, δηλαδή τη μαθηματική δυσλεξία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, όταν το ρεύμα περνά στο σωστό κέντρο του εγκεφάλου, πραγματικά βελτιώνεται η απόδοση του ατόμου στους αριθμούς και τα νούμερα. Τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν για έξι μήνες.

Όταν όμως το ρεύμα περνά στο αντίθετο κέντρο, έχουμε και τα αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν οι ερευνητές, «τα άτομα επέδειξαν μαθηματικές ικανότητες ενός μικρού παιδιού».

Οι επιστήμονες δήλωσαν πως αυτά τα πειράματα βοηθούν να μελετήσουν προβλήματα, όπως η δυσλεξία-δυσαριθμία και τα εγκεφαλικά επεισόδια με οπτικές βλάβες.
Ένας στους 15 Βρετανούς πάσχει από τη μαθηματική δυσλεξία, ένα φαινόμενο που μπορεί να οδηγήσει σε ανεργία, χρέη, χαμηλή αυτοεκτίμηση και πολλά άλλα προβλήματα.

Ερευνητής δήλωσε: «Δεν προτρέπουμε τους ανθρώπους να επιζητούν να κάνουν ηλεκτροσόκ στον εαυτό τους, αλλά είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι από την προοπτική της μελέτης μας, καθώς θα μπορούμε να διαγνώσουμε τις βλάβες στον εγκέφαλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.