Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΓΓΔΕ: 30.000 προληπτικοί έλεγχοι σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπαράζ χιλιάδων ελέγχων στις τουριστικές περιοχές ξεκινούν με εντολή της ΓΓΔΕ μεικτά συνεργεία της εφορίας και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Γιώργου Πιτσιλή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας 30.000 προληπτικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Τα συνεργεία θα αποτελούνται από στελέχη των τοπικών εφοριών ,της ελληνικής και οικονομικής αστυνομίας και δεν θα περιορίζονται μόνο στον έλεγχο της έκδοσης αποδείξεων αλλά και στην τήρηση βιβλίων και την έκδοση φορολογικών στοιχείων .

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι Επιχειρήσεις φαγητού, ποτού, διασκέδασης ,ταβέρνες, ουζερί, ψητοπωλεία, καφετέριες, μπαρ, μπυραρίες, .
Κέντρα διασκέδασης, χώροι δημοσίων θεαμάτων. Οι συγκεκριμένοι κλάδοι παρουσιάζουν υψηλή παραβατικότητα και η εντατικοποίηση των οποίων καθίσταται ακόμα πιο επιτακτική κατά τη θερινή περίοδο.

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κάθε γεωγραφική περιοχή δεν θα ελέγχεται μόνο από συνεργεία της Δ.Ο.Υ. στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται, αλλά κυρίως από συνεργεία των Δ.Ο.Υ. όμορων νομών και στοχευμένα από τις Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Οι έλεγχοι θα διενεργούνται πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, σε ημερήσια βάση, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένων του Σαββάτου και της Κυριακής.

Στη διενέργεια των μερικών επιτόπιων ελέγχων έχει ζητηθεί και θα παρασχεθεί και η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία μικτών κλιμακίων ελέγχου.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο ενίσχυσης της φορολογικής συμμόρφωσης και προκειμένου να αντιμετωπισθούν φαινόμενα παρεμπόδισης του ελέγχου με χρησιμοποίηση βίας ή απειλών, επαναλαμβανόμενης παραβατικής συμπεριφοράς ή φοροδιαφυγής μεγάλης έκτασης ενεργοποιούνται οι διατάξεις του άρθρου 13 του Ν.2523/97 για την αναστολή λειτουργίας των επαγγελματικών εγκαταστάσεων των παραβατών.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.