Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Βερναρδάκης: Εξίσωση των υπαλλήλων αορίστου χρόνου με τους μόνιμους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Επιδιώκουμε να υπάρχει μία σχέση εργασίας για το μόνιμο προσωπικό στις δημόσιες υπηρεσίες».

Την εξίσωση της εργασιακής σχέσης των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, με το καθεστώς που διέπει τους μόνιμους, προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ο κ. Βερναρδάκης ανέφερε: «επιδιώκουμε να υπάρχει μία σχέση εργασίας για το μόνιμο προσωπικό στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο με συνταγματική αναθεώρηση. Απαιτείται αλλαγή του άρθρου 103 του Συντάγματος και η κυβέρνηση είναι θετική προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ουσιαστικά προτείνουμε δύο σχέσεις εργασίας στο Δημόσιο: Μία για το μόνιμο προσωπικό όπου θα ενταχθούν και οι εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μία εργασιακή σχέση για το εποχικό προσωπικό».

Αναφορικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για την κινητικότητα, ο ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι οι αποσπάσεις θα περιοριστούν για εξαιρετικά σημαντικούς λόγους και θα ισχύουν μόνο για 1 + 1 χρόνια. «Βασικό εργαλείο της ‘κινητικότητας’ θα είναι οι μετατάξεις σε κενές θέσεις. Στο νέο πλαίσιο θα ενταχθεί όλο το μόνιμο διοικητικό των υπουργείων και των εποπτευόμενων οργανισμών και θα εξαιρεθούν μόνο οι εκπαιδευτικοί και οι ένστολοι», επισήμανε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.