Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Μέτρα και ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, περιοχές της Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Βόρειας Κυνουρίας και Γορτυνίας

Η χρονική διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ορίζεται από 25 Ιουνίου 2016 και για έξι μήνες.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες από την περιφέρεια Πελοποννήσου και με αποφάσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ύστερα από την εξουσιοδότηση που του παρείχε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δημοτικές ενότητες και τοπικές κοινότητες των δήμων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Βόρειας Κυνουρίας και Γορτυνίας.

Η χρονική διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ορίζεται από 25 Ιουνίου 2016 και για έξι μήνες, ήτοι ως 25 Δεκεμβρίου 2016.

-----------

Μαθαίνοντας τους εφήβους να οικοδομούν υγιείς σχέσεις

Πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Κατά της Βίας και του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Τι σημαίνει να είσαι κορίτσι;», «τι σημαίνει να είσαι αγόρι;», «ποιες μορφές παίρνει η βία;», «τι σημαίνει υγιής σχέση, φιλική ή συντροφική;». Πάνω από 500 έφηβοι εξέφρασαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους, με το συντονισμό συνολικά 33 εκπαιδευτικών, σχετικά με τις στερεοτυπικές αντιλήψεις για τα δύο φύλα, καθώς επίσης και τα μη υγιή και βίαια χαρακτηριστικά μιας σχέσης, μέσα από το πρόγραμμα «χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα», που οργάνωσαν από κοινού το Ευρωπαϊκό Κέντρο κατά της Βίας και το Χαμόγελο του Παιδιού.

«Δώσαμε βήμα στα παιδιά και τα μηνύματα που πήραμε είναι πολύ σημαντικά, γιατί το να χτίζεις υγιείς σχέσεις δεν γίνεται με το να το επιβάλλει η μια γενιά στη νεότερη και γιατί αφορά στα παιδιά που ξεκινάνε τη ζωή τους και τις σχέσεις τους τώρα», είπε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος. Το αποτέλεσμα του προγράμματος, εξίσου σημαντικό: «Τα παιδιά καταλήγουν στο να μπορέσουν να καταλάβουν το λόγο για τον οποίο θα πρέπει να ακολουθήσουν κάποιες αρχές και να σεβαστούν ο ένας στον άλλον», είπε ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν έκρυβε τη χαρά του για την έκβαση του όλου εγχειρήματος: «Αισθάνθηκα πάρα πολύ όμορφα για τη δουλειά που έγινε από όλα τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά και από τα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού, γιατί είναι παιδιά που έχουν βιώσει τη βία, που έχουν βιώσει την ακαταστασία μέσα στην οικογένεια, και άρα αυτό που έβγαλαν αυτά τα παιδιά έχει πολύ μεγάλη αξία, γιατί είναι παιδιά που έχουν γαλουχηθεί και έχουν ωριμάσει πολύ πιο γρήγορα».

Σημαντικό μερίδιο επίσης, στην επιτυχία του προγράμματος, κατέχουν οι εκπαιδευτικοί που το οργάνωσαν και το συντόνισαν. «Το ότι δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να δουν τους εκπαιδευτικούς ως δικούς τους ανθρώπους και το σχολείο ως έναν δικό τους χώρο έκφρασης και το ότι έκαναν από κοινού δουλειά, μαθητές και εκπαιδευτικοί, αυτό είναι ένα επιπλέον κέρδος», επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.

Οι έφηβοι, μέσα από το πρόγραμμα, μελέτησαν το πώς μπορούν να δημιουργούν υγιείς και ισότιμες σχέσεις, με βάση τον σεβασμό και απαλλαγμένες από κάθε μορφής βία, αλλά και το τι μπορούν να κάνουν για να αντισταθούν στη βία, σε όποια μορφή και αν τη συναντούν στη ζωή τους. Έτσι, έφτιαξαν έργα με αντίστοιχα μηνύματα: αφίσες, ζωγραφιές, κολάζ, αλλά και βίντεο, δημιουργώντας την δίκη τους καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της βίας και των διακρίσεων. Μάλιστα, βραβεύθηκαν οι τέσσερις καλύτερες καμπάνιες, από κοινό και... ειδικούς.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έτυχε προσοχής από το κοινό η καμπάνια. Μάλιστα, έγινε και ψηφοφορία για τις καλύτερες καμπάνιες, αν και με δυσκολία μπορεί κανείς να βγάλει μια δουλειά από αυτές καλύτερη από την άλλη», σχολίασε ο κ. Γιαννόπουλος. Για την ιστορία, το πρώτο βραβείο έλαβε το γυμνάσιο Κρυονερίου Κορινθίας, το δεύτερο το 1ο γυμνάσιο Αγίου Νικολαου Κρήτης και το τρίτο, το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού Καρέας. Το βραβείο κοινού, απονεμήθηκε στο 5ο γυμνάσιο Ξάνθης. Όλα τα έργα, είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://goo.gl/DIjt1E.

Για τα παιδιά που συμμετείχαν, η εμπειρία ήταν χρήσιμη, κατατοπιστική, αλλά και διασκεδαστική. Τα έργα τους, φτιαγμένα με μεράκι, χιούμορ, αλλά και ωριμότητα. «Είναι σημαντικό να αντικατασταθεί η βία από το διάλογο», είπε η Κωνσταντίνα, μιλώντας για τα «μαθήματα» του προγράμματος, ενώ η Μαρία, αναλογιζόμενη τη δίκη της εμπειρία, τόνισε ότι πλέον της είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα πρέπει να αδιαφορούμε για τα προβλήματα της κοινωνίας, καθώς «ακόμη και αν δεν συμβαίνει κάτι προσωπικά σε εμάς, πρέπει να αισθανόμαστε την ευθύνη να βοηθήσουμε κάθε θύμα βίας».

-----------

Τα οικονομικά οφέλη του δήμου Θεσσαλονίκης από την ανακύκλωση

Το όφελος σε ετήσια βάση ανέρχεται στα 365,691 ευρώ.

Η ανακύκλωση αποδεικνύεται χρυσός για τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς μόνο το όφελος σε ετήσια βάση ανέρχεται στα 365,691 ευρώ, σαφώς αρκετά αυξημένος από τις προηγούμενες χρονιές. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου, αλλά και η καλύτερη οργάνωση από πλευράς δήμου, οδήγησε στον διπλασιασμό των εσόδων από την ανακύκλωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2011 το αντίστοιχο όφελος ανερχόταν σε 144.021 ευρώ.

Η ανακύκλωση στον δήμο Θεσσαλονίκης επεκτείνεται και στον χώρο του γυαλιού, όπου σημαντικό ρόλο παίζουν οι εταιρείες. Μόνο στον νομό Θεσσαλονίκης οι εταιρείες που συμβάλλουν στην ανακύκλωση αγγίζουν τις 627, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τα 154 σημεία με ειδικούς κάδους που βρίσκονται στους δρόμους και είναι άμεσα προσβάσιμοι από τον απλό πολίτη. Η συλλεγόμενη ποσότητα γυαλιού παρουσιάζει αυξητική πορεία, αφού από τους 277 τόνους το 2014, πέρυσι πήγε στους 350 τόνους, με αυξητική τάση κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου.

«Τα απορρίμματα, τα τελευταία χρόνια, ακολουθούν πτωτική πορεία, απόρροια της κρίσης και της μείωσης της κατανάλωσης. Αντίθετα, τα ανακυκλώσιμα υλικά έχουν αυξητική πορεία, ως απόρροια της συνείδησης του κόσμου, που θέλει να συμβάλλει υπέρ του περιβάλλοντος», αναφέρει ο επικεφαλής του προγράμματος ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Βολιώτης.

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια μαζεύτηκαν μόνο από το κέντρο της Θεσσαλονίκης 1.564 εγκαταλελειμμένα οχήματα, αδειάζοντας, παράλληλα, αντίστοιχες θέσεις παρκαρίσματος. Μόνο πέρυσι δόθηκαν για ανακύκλωση 201 οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ο δήμος Θεσσαλονίκης κέρδισε 201 θέσεις παρκαρίσματος που κατείχαν τα εγκαταλελειμμένα. «Είναι μία χρονοβόρα διαδικασία, αλλά, πλέον, προχωράμε με γοργούς ρυθμούς πάνω σε αυτό το κομμάτι. Το ευχάριστο είναι ότι αδειάζουν πολύτιμες θέσεις», τονίζει ο κ. Βολιώτης.

-----------

Εργασίες διαγράμμισης στην Αττική Οδό

Θα εκτελούνται απόγευμα και βράδυ.

Ξεκινούν σήμερα Τρίτη 28 Ιουνίου και θα διαρκέσουν για ένα μήνα οι εργασίες διαγράμμισης στην Αττική Οδό, οι οποίες θα γίνονται κυρίως τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες.

Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να προσέχουν τα μηνύματα στις ηλεκτρονικές πινακίδες.

-----------

Έργα 12 εκατομμυρίων ευρώ για την επάρκεια νερού στα νησιά

Προσκλήσεις για την υποβολή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020».

Έργα δώδεκα εκατομμύρια ευρώ για την διασφάλιση της επάρκειας νερού στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθούν στα νησιά στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Νοτίου Αιγαίου με την χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ήδη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απηύθυνε δύο προσκλήσεις για την υποβολή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020», προτάσεων για δράσεις ορθολογικής και αποδοτικής διαχείρισης πόσιμου ύδατος στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Οι δράσεις των δύο προσκλήσεων αφορούν σε έργα συλλογής, διανομής, επεξεργασίας και διαχείρισης πόσιμου νερού, όπως: κατασκευή νέων και επέκταση υφισταμένων δικτύων ύδρευσης, αντικατάσταση παλαιών δικτύων για την μείωση των απωλειών ύδατος και για την βελτίωση της ποιότητας του νερού, κατασκευή αγωγών μεταφοράς και δεξαμενών αποθήκευσης νερού, κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης και διύλισης για την μετατροπή του θαλασσινού ή του υφάλμυρου νερού σε πόσιμο, ανάπτυξη συστημάτων ελέγχου διαρροών και παρακολούθησης της ποσότητας και της ποιότητας των υδάτων.

Η πρώτη πρόσκληση που αφορά τα μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απευθύνεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στους δήμους Άνδρου, Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λέρου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Ρόδου, Σύρου - Ερμούπολης και Τήνου και στις δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Θήρας, Καλύμνου, Κω, Μυκόνου, Πάρου, Ρόδου και Σύρου.

Η δεύτερη πρόσκληση που αφορά τα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απευθύνεται στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στους δήμους Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θήρας (για Θηρασιά), Ίου, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (για Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο), Νισύρου, Πάτμου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Τήλου, Φολεγάνδρου και Χάλκης και στις δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Θήρας και Καλύμνου.

Οι δράσεις των παραπάνω προσκλήσεων θα ενταχθούν στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» και «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής» αντίστοιχα, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020» και θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

-----------

Εικόνες ντροπής στην Κέρκυρα - Πνίγεται στα σκουπίδια το νησί


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, η Κέρκυρα. Τόνοι σκουπιδιών πνίγουν το νησί λόγω των καταλήψεων στους ΧΥΤΑ.

Δείτε το βίντεο του ALPHA στο οποίο φαίνεται πως το νησί των Φαιάκων έχει μετατραπεί σε μια απέραντη χωματερή.



-----------

Η κοινωνική γεωγραφία της Αθήνας σε ένα site

Κοινωνικός Άτλαντας στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Ο πρώτος διαδικτυακός Κοινωνικός 'Ατλαντας είναι πραγματικότητα και δημιουργήθηκε για την Αθήνα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ποια είναι η σχέση των νέων με την πολιτική και πώς διαμορφώνεται η εκλογική τους συμπεριφορά; Τι ρόλο έπαιξε στο παρελθόν η πολυκατοικία της αντιπαροχής; Πώς γίνεται η παραγωγή και πώς λειτουργεί η κυκλοφορία των τροφίμων; Τι σημαίνει αστική γεωργία και ποια είναι τα κτιριακά αποθέματα του αθηναϊκού κέντρου; Πώς κατανέμονται γεωγραφικά τα κοινωνικά στρώματα της Αθήνας και ποιος είναι ο διεθνής οικονομικός της ρόλος; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα στα οποία δίνει εμπεριστατωμένες απαντήσεις ο Άτλαντας (athenssocialatlas.gr).

«Ο Κοινωνικός 'Ατλαντας της Αθήνας είναι ένας διαδικτυακός τόπος με κείμενα και εποπτικό υλικό για τις κοινωνικές δομές της πρωτεύουσας βασισμένος σε παλαιότερες και νεότερες έρευνες. Δεν παρέχει μόνο πληροφορίες, αλλά και ολοκληρωμένες απόψεις, είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακός και έχει τη δυνατότητα συνεχούς εμπλουτισμού και επικαιροποίησης» παρατήρησε, κατά την παρουσίαση του έργου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ο Θωμάς Μαλούτας, καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας και επιμελητής του 'Ατλαντα.

«Το έργο παρουσιάζεται στα ελληνικά και στα αγγλικά (σύντομα θα υπάρξει και γαλλική μετάφραση), αποτελείται από 61 κεφάλαια (ετοιμάζονται άλλα δεκαπέντε) και έχουν συμβάλει στη σύνταξή του 74 συνεργάτες. Σημειώνει ήδη μεγάλη επισκεψιμότητα (το 20% προέρχεται από το εξωτερικό) και αποτελεί μια εγκυκλοπαίδεια ή ένα λεξικό για την Αθήνα, οφείλοντας πολλά στον ηλεκτρονικό σχεδιαστή του, που είναι ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Τον κεντρικό ρόλο για τη δημιουργία του Κοινωνικού 'Ατλαντα έπαιξε το Ίδρυμα Ωνάση, με τη συνεργασία του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, η οποία έχει αναλάβει και τη μετάφραση στα γαλλικά. Ο Κοινωνικός 'Ατλαντας είναι χρήσιμος για την επιστημονική κοινότητα, αλλά και για όσους αναζητούν τεκμηριωμένη πληροφόρηση. Απευθύνεται επίσης σε επισκέπτες και ξένους και μπορεί εκ παραλλήλου να λειτουργήσει ως βάση για τη χάραξη πολιτικής».

Ο Κοινωνικός 'Ατλαντας προβλέπει διαδικασία αξιολόγησης και υποβολής αιτημάτων για νέα λήμματα, σημείωσε ο Σταύρος Σπυρέλλης, γεωγράφος στο Πανεπιστήμιο Paris-7 Diderot και επιμελητής του 'Ατλαντα.

«Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουμε να εξασφαλιστούν η κριτική και η πολυμέρεια των απόψεων. Η δομή την οποία ακολουθεί το έργο είναι από τον δρόμο προς τη γειτονιά, τον δήμο, τη μητρόπολη και την περιφέρεια και τανάπαλιν. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η συνεχής διάδραση ενώ σημαντική είναι η δυνατότητα για φόρτωση μεγάλου αριθμού αρχείων» είπε.

Στις προσπάθειες που προηγήθηκαν του Κοινωνικού 'Ατλαντα αναφέρθηκε ο Michel Sivignon, επίτιμος καθηγητής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Paris X-Nanterre και τέως διευθυντής Ερευνών του ΕΚΚΕ: στον 'Ατλαντα του Kayser (1964), στις Πόλεις του Θ. Μαλούτα (2000-2002) και στον δικό του 'Ατλαντα της Ελλάδας (2003). Ο ομιλητής επισήμανε την ελλιπή παρουσία της επιστήμης της κοινωνικής γεωγραφίας στην Ελλάδα και τη σημασία που αποκτά σε αυτό το πλαίσιο η δημιουργία του Κοινωνικού 'Ατλαντα της Αθήνας.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, μίλησε για τους άτλαντες και την εκλογική γεωγραφία του Δήμου Αθηναίων.

«Η σημασία της γεωγραφικής ανάλυσης για τις εκλογές είναι πολύ μεγάλη διότι προσφέρει το υπόβαθρο για κάθε είδους δειγματοληψία. Η τηλεφωνική έρευνα έχει το προσόν της διασποράς, αλλά δεν μας επιτρέπει να μάθουμε το παραμικρό για το γεωγραφικό περιβάλλον, για τη «χωρικότητα» ου ερωτώμενου. Το ίδιο συμβαίνει και με τις διαδικτυακές έρευνες, που επαναλαμβάνονται κατά διαστήματα και παρουσιάζουν τον κίνδυνο του εθισμού για τους ερωτώμενους, που ξέρουν ότι θα ξαναρωτηθούν» είπε.

Την εκδήλωση για την παρουσίαση του Κοινωνικού 'Ατλαντα της Αθήνας προλόγισαν οι Έφη Τσιότσιου, γενική διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση, Μάρα Νικολαΐδη, καθηγήτρια και πρύτανις του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, και Alexandre Farnoux, διευθυντής της Γαλλικής Σχολής Αθηνών. Συντόνισε ο Νίκος Σουλιώτης, κοινωνιολόγος και ερευνητής του ΕΚΚΕ.

-----------

Δ. Τσίκκης: «Δεν έχει πρόβλημα το νερό στην Ιαλυσό»


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δ. Τσίκκης με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» για την ποιότητα του νερού στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού, διαψεύδοντας ανώνυμες καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω διαδικτύου, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τις ανώνυμες καταγγελίες, το νερό της Ιαλυσού φέρεται να παρουσιάζει έντονη δυσοσμία και περίεργη γεύση ενώ σε αυτό φέρεται να εντοπίστηκαν ξένα σωματίδια.
Ο κ. Τσίκκης διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες διαβεβαιώνοντας ότι όλες οι χημικές αναλύσεις που γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι καθαρές. Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, μόλις ενημερώθηκε για τις καταγγελίες έδωσε εντολή να γίνουν εκ νέου χημικές αναλύσεις για να διαπιστωθεί αν από τις 10 Ιουνίου, που έγιναν οι τελευταίες αναλύσεις, μέχρι και σήμερα, έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, το πιο πιθανό σενάριο είναι έπειτα από τις εργασίες αποκατάστασης σε κάποια βλάβη, από τις πολλές που σημειώθηκαν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, ενδεχομένως να έμειναν μερικά υπολείμματα στον αγωγό και να εμφανίστηκαν ξένα σωματίδια στο νερό, όμως αυτό είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται κάθε φορά που γίνονται εργασίες αποκατάστασης σε αγωγούς ύδρευσης. Επιπλέον, σημείωσε ο κ. Τσίκκης, η Ιαλυσός υδροδοτείται πλέον από το Φράγμα Γαδουρά, με εξαιρετικής ποιότητας νερό, η σύσταση του οποίου είναι διαφορετική και ίσως υπάρχει μια ανεπαίσθητη διαφορά στην γεύση, σε σχέση με αυτό που έφτανε στις βρύσες μέχρι πρότινος.
«Προκαλώ όσους διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, τρομοκρατώντας τους καταναλωτές για δήθεν μη πόσιμο νερό στην Ιαλυσό, να με μηνύσουν για να πάω αυτόφωρο. Η ΔΕΥΑΡ δεν δέχεται τέτοιου είδους ανώνυμες καταγγελίες που σπέρνουν τον πανικό. Αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα, πρώτη η ΔΕΥΑΡ θα ενημέρωνε τον κόσμο για να προστατευθεί η δημόσια υγεία. Η παρακολούθηση του νερού είναι συστηματική, όχι μόνο στην Ιαλυσό αλλά σε όλο το νησί. Εξαιτίας ολων αυτών των ανυπόστατων καταγγελιών, που ανησύχησαν αδίκως τους πολίτες, έδωσα εντολή να επαναληφθούν οι χημικές αναλύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού και της Ιξιάς, ώστε να εξαλειφθεί και η παραμικρή υποψία για την ποιότητα του νερού» σημείωσε ο κ. Τσίκκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.