Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τι κερδίζουν 80.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σημαντικές αλλαγές για τους 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους αλλά και για τους ΟΤΑ προβλέπει το σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που παρέδωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών στους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να ξεκινήσει η τελική διαβούλευση πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για τα επιδόματα και τις μετακινήσεις που αφορούν 80.000 δημοτικούς υπαλλήλους και προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού στους δήμους της χώρας όπου θα περιλαμβάνονται και οι υπάλληλοι ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα επιλύει, σύμφωνα με το Έθνος, προβλήματα που αφορούν τους εργαζομένους στα κοινωνικά προγράμματα. Αναλυτικά το σχέδιο νόμου προβλέπει για τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση:

- Μητρώο Δημοτικών Υπαλλήλων.

- Επιδόματα και μέσα ατομικής προστασίας.

- Μετατάξεις - Μετακινήσεις και αποσπάσεις προσωπικού.

- Οικονομικά των ΟΤΑ.

Με το νέο νομοσχέδιο, επανέρχονται κάποιες από τις αποδοχές που είτε είχαν παγώσει, είτε είχαν καταργηθεί. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα καταβληθεί επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και μέσα ατομικής προστασίας σε χρήμα σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Στην πρώτη κατηγορία που θα δικαιούται πλέον επίδομα 150 ευρώ το μήνα ανήκουν:
Εργαζόμενοι στην καθαριότητα
Εργαζόμενοι σε συνεργία απολύμανσης
Απολυμαντές
Εργάτες και τεχνίτες βιολογικού καθαρισμού
Νοσηλευτές και νοσοκόμοι

Στη δεύτερη κατηγορία με επίδομα 70 ευρώ το μήνα υπάγονται:
Ηλεκτροσυγκολητές
Εργάτες ψεκασμού
Μηχανοτεχνίτες
Ηλεκτροτεχνίτες
Βαφείς
Φανοποιοί

Στην τρίτη κατηγορία με 35 ευρώ το μήνα που αντικαθιστούν το γάλα και τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν έχουν χορηγηθεί κατά το παρελθόν ανήκουν οι:
Γιατροί και νοσηλευτές
Συμβασιούχοι καθαριότητας
Οδηγοί οχημάτων
Εργαζόμενοι στην καθαριότητα.
Το ποσό θα καταβληθεί σε 36 δόσεις.

Σε ό,τι αφορά σε φορείς που καταργούνται σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο άμεσα το προσωπικό εντάσσεται στους δήμους με την ίδια σχέση εργασίας που είχαν όταν υπηρετούσαν στους φορείς που καταργούνται. Η διάταξη αυτή αφορά στο μόνιμο και το αορίστου χρόνου εργασίας προσωπικό των φορέων που τελούν υπό εκκαθάριση.

Παράλληλα οι υπάλληλοι που έχουν μεταταχθεί ή μετακινηθεί σε ΟΤΑ α και β βαθμού και οι υπάλληλοι που έχουν μετακινηθεί στο πλαίσιο κινητικότητας θα λαμβάνουν την προσωπική διαφορά και ουσιαστικά θα αμείβονται με το ποσό της αρχικής τους θέσης.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.