Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Προς υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Δημόσιο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με στόχο να στείλει το μήνυμα ότι, μετά από έξι χρόνια λιτότητας και μνημονιακών πολιτικών, η χώρα επιστρέφει σε μια κανονικότητα, στο επίπεδο εργασιακών σχέσεων, η κυβέρνηση δρομολογεί την επανεκκίνηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο, ώστε να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Έθνος», ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρήστος Βερναρδάκης, ετοιμάζει σχέδιο νόμου ώστε να επανεκκινήσουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στον δημόσιο τομέα.

Όπως εκτιμά η ηγεσία του υπουργείου, η εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για τους δημοσίους υπαλλήλους θα κάνει την αρχή για αντίστοιχες συλλογικές διαπραγματεύσεις και στο ιδιωτικό τομέα.

Οι σχετικοί σχεδιασμοί έχουν χρονικό ορίζοντα τον Σεπτέμβριο και, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, εκτιμάται ότι το αποτέλεσμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ κράτους και δημοσίων υπαλλήλων θα επηρεάσει το σύνολο του μόνιμου προσωπικού τον στενό δημόσιο τομέα και στα ΝΠΔΔ, τους δικαστικούς λειτουργούς και τους εργαζόμενους στον πρώτο και δεύτερο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δηλ. περίπου 400.000 υπαλλήλους.

Με τις διαπραγματεύσεις αναμένεται ότι θα επέλθει ρύθμιση σε θέματα όπως οι προσλήψεις (αριθμό και ειδικότητες) σε συνάρτηση με τις αποχωρήσεις, προσόντα υπαλλήλων, μετακινήσεις, εκπαίδευση και επιμόρφωση, αποσπάσεις και μετατάξεις, αποδοχές και πρόσθετες αμοιβές, άδειες υπαλλήλων και συνδικαλιστών, ωράρια.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.