Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Ξανθός: 3.500 προσλήψεις μέσα στο 2016 - Πάνω από 25.000 κενά στο ΕΣΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 3.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εντός του έτους έχουν ήδη δρομολογηθεί, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ενώ πρόσθεσε ότι οι πρώτοι 985 τοποθετούνται ήδη στα νοσοκομεία.

«Είμαστε στη φάση που έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις ανθρώπινου δυναμικού. Τα κενά είναι τεράστια. Λείπουν από το Σύστημα Υγείας πάνω από 25 χιλιάδες εργαζόμενοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Και συμπλήρωσε: «Προφανώς αυτές οι ανάγκες δεν μπορούν να καλυφθούν γρήγορα, φέτος όμως έχουμε προσλήψεις, 3.500 περίπου, εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών και υπόλοιπου προσωπικού, με σχέση εργασίας μόνιμης, που ευελπιστούμε μέσα στο 2016 να έχουν τοποθετηθεί. Ήδη έχει κλείσει η πρώτη προκήρυξη και οι πρώτοι, περίπου 985 εργαζόμενοι, αυτόν τον καιρό τοποθετούνται στα νοσοκομεία. Αυτή είναι η πρώτη, μικρή, αλλά αισθητή, ένεση ανθρώπινου δυναμικού μετά από 6 χρόνια».

Στην επισήμανση ότι η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά για ελλείψεις προσωπικού που αγγίζει τις 30 χιλιάδες οργανικές θέσεις ο κ. Ξανθός επεσήμανε:

«Εμείς αυτό που θέλουμε τώρα είναι με ένα πρόγραμμα 3ετίας, 4ετίας να περάσουμε σε μία σταδιακή κάλυψη των πιο επειγόντων κενών. Νομίζουμε ότι αυτό το κάνουμε σε πρώτη φάση με τις προσλήψεις αυτές, φέτος, οι οποίες συνεπικουρούνται από προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, δηλαδή μη μόνιμου προσωπικού. Με συμβάσεις είτε ετήσιες, είτε για τους γιατρούς φτάνουν μέχρι και τριετείς».

Ακούστε το ηχητικό:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.