Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ένα λευκό T-shirt στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ιδιαίτερη έκθεση που προετοιμάζουν για το 2017.

Τα περισσότερα ρούχα που φιλοξενούνται στα μουσεία είναι σπάνια με παραδοσιακά σχέδια, κοστούμια ταινιών ή θεατρικών παραστάσεων, ρούχα που έχουν σχεδιάσει διάσημοι μόδιστροι και χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες λεπτοδουλειάς μέχρι να ολοκληρωθούν.

Ένα λευκό T-shirt στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης

Αυτήν την παράδοση έρχεται τώρα να σπάσει το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA) βάζοντας στις προθήκες του ένα λευκό T-shirt, ένα τζιν παντελόνι Levis 501 και ένα ψηφιακό ρολόι Casio, το οποίο μπορεί να αγοράσει κανείς έναντι 15 δολαρίων.

Η έκθεση, που ονομάζεται «Αντικείμενα: Σύγχρονη μόδα», θα περιλαμβάνει ρούχα από τα τελευταία εκατό χρόνια που επηρέασαν την μόδα του σήμερα. Παράδειγμα τα T-Shirt, που έγιναν μόδα το 1800 όταν τα φόρεσαν οι Αμερικανοί ναύτες. Οι επιμελητές του μουσείου είναι ακόμα στο στάδιο του σχεδιασμού, αλλά ως τώρα έχουν αποφασίσει να παρουσιάσουν 99 κομμάτια, επιλέγοντας τα πιο σημαντικά και αντιπροσωπευτικά.

Για ορισμένα από τα εκθέματα, σημειώνει το περιοδικό GQ, το Μουσείο θα ζητήσει από σχεδιαστές να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο πρωτότυπο κομμάτι. Σκεφτείτε για παράδειγμα ένα φούτερ φτιαγμένο από υλικό Mylar, το καλύτερο υλικό για να αντιμετωπίσει κανείς ένα πολικό χειμώνα.

Ωστόσο η έκθεση δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν από τον Δεκέμβριο του 2017, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιμελητές έχουν αρκετό χρόνο για να την προετοιμάσουν όσο γίνεται πληρέστερα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.