Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Οι γονείς που ξόδεψαν χιλιάδες λίρες για την κηδεία των μωρών τους εξηγούν γιατί το έκαναν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ζευγάρι που έχασε δύο παιδιά με διαφορά 15 μηνών.

Ο Matthew και η Jodie McAtamney-Greenwood από το Ηνωμένο Βασίλειο μιλούν για την ιστορία τους και την απόφασή τους να δαπανήσουν πάνω από 15.000 λίρες για την ταφή των δύο παιδιών τους, ενός θνησιγενούς και ενός μωρού λίγων μηνών.

Το ζευγάρι περίμενε την πρώτη του κόρη την άνοιξη του 2014 αλλά στις 38 εβδομάδες κύησης η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά και ήταν θνησιγενής. Ένα χρόνο αργότερα η 25χρονη Jodie ήταν έγκυος στην δεύτερη κόρη της αλλά ένα πρόβλημα στην καρδιά την πήρε από τη ζωή όταν ήταν μόλις πέντε μηνών. Οι συντετριμμένοι γονείς ήταν τόσο συγκλονισμένοι από το θάνατο του πρώτου μωρού τους και αποφάσισαν, όπως αποκαλύπτουν στην Daily Mail να κάνουν μια εξαιρετικά πλούσια κηδεία γιατί άξιζε έτσι να αποχαιρετίσουν το παιδί τους. Μιλώντας για την ιστορία τους, ο πατέρας αναφέρει ότι αυτό που τους συνέβη στην πρώτη εγκυμοσύνη ήταν καταστροφικό γιατί το μωρό ήταν θνησιγενές και η καρδιά του σταμάτησε στην 38η εβδομάδα της κύησης, λίγο πριν γεννηθεί δηλαδή. Πέρασαν εννιά μήνες κάνοντας σχέδια και δεν μπορούσαν να πιστέψουν αργότερα αυτό που τους συνέβη. Έτσι στην κηδεία του οι γονείς αποφάσισαν να του κάνουν τόσα δώρα όσα θα του έκαναν αν ήταν ζωντανό.

«Οι περισσότεροι γονείς ξοδεύουν χιλιάδες λίρες για τα μωρά τους κατά τη διάρκεια των ετών και τελικά σκεφτήκαμε γιατί να μην κάνουμε το ίδιο αφού εξακολουθεί να είναι η κόρη μας» δήλωσε ο Matthew και προσθέτει ότι είχαν μισθώσει ακόμη και ένα λευκό άλογο για τη μεταφορά της «πριγκίπισσάς» τους. Το μαύρο μάρμαρο μάλιστα καλύφθηκε με μηνύματα αγάπης προς το νεκρό μωρό. Λίγο μετά το θάνατο του μωρού τους η Jodie έμεινε ξανά έγκυος, όμως στην 20η εβδομάδα οι γιατροί εντόπισαν ένα πρόβλημα στην καρδιά του δεύτερου παιδιού της. Οι γονείς ήλπιζαν να καταφέρει να έρθει στη ζωή για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα μια επιπλοκή. Όταν γεννήθηκε το κοριτσάκι ήταν μια απόλυτα φυσιολογική γέννα και η οικογένεια επέστρεψε στο σπίτι της. Πέντε μήνες αργότερα, δυστυχώς, υπέστη καρδιακή ανακοπή και έφυγε από τη ζωή. Το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει μια αντίστοιχη κηδεία και γι΄ αυτό το μωρό θέλοντας να το αποχαιρετίσουν ξεχωριστά και με όσα δώρα θα του έκαναν αν ήταν ζωντανό.

Πλέον το ζευγάρι αποφάσισε να ασχοληθεί με φιλανθρωπικές κινήσεις και δημιούργησε μια φιλανθρωπική οργάνωση που στέκεται στο πλευρό όσων γονιών πενθούν.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.