Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Tροπολογία επιτρέπει την μετάταξη προσωπικού της ΕΡΤ προς άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια για την κύρωση διακρατικών συμφωνιών.

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής, κατ' άρθρον και στο σύνολο τρία νομοσχέδια για την κύρωση συμφωνιών Κοινού Αεροπορικού Χώρου, μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γεωργίας, αφετέρου της Ιορδανίας, του Ισραήλ, και της Μολδαβίας.

Υπέρ επί της αρχής, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Κατά τοποθετήθηκαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Παράλληλα με την κύρωση, η Ολομέλεια ψήφισε κατά πλειοψηφία και σειρά τροπολογιών για διάφορα θέματα.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται, η τροπολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα απόσπασης τακτικού προσωπικού της ΕΡΤ σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, η αναγνώριση των δαπανών που έγιναν για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα και του Λαυρίου κατά την περίοδο από 1/5/2015 έως 30/4/2016, και των προγραμματικών συμβάσεων στο πλαίσιο των "Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας", η παράταση των παροχών που προβλέπει ο νόμος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και τροπολογία η οποία επιλύει θέματα σχετικά με τις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014.

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε επίσης και πέντε βουλευτικές τροπολογίες, που είχαν γίνει δεκτές από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Ανάμεσά τους, τροπολογία που προβλέπει που προβλέπει ότι δεν κατάσχονται και δεν συμψηφίζονται οι επιχορηγήσεις που λαμβάνουν οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επίτευξη κοινωφελούς σκοπού, η χορήγηση μιας άδειας επιβατικού αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης στα νησιά με πληθυσμό κάτω από 250 κατοίκους και η παραχώρηση στους δήμους του δικαιώματος να παραχωρούν οικόπεδα αποκλειστικής χρήσης για ανέγερση σχολικών μονάδων, στην ΑΕ "Κτιριακές υποδομές".


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.