Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Παράταση σε δωρεάν ρεύμα και επιδότηση σίτισης και ενοικίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τροπολογία στη Βουλή για την ανθρωπιστική κρίση.

Την παράταση και εντός του 2016, της περιόδου του χρόνου χορήγησης των παροχών λόγω ανθρωπιστικής κρίσης, ώστε να καλυφθεί διάστημα πλήρους έτους για κάθε μία από τις παροχές, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την «Κύρωση της Συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της Γεωργίας».

Την τροπολογία εισηγούνται οι υπουργοί, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σκουρλέτης, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, παρατείνεται για μία τετραμηνία η περίοδος δωρεάν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, και κατά τρεις μήνες η περίοδος χορήγησης της επιδότησης σίτισης και της επιδότησης ενοικίου.

«Η χρονική επέκταση, αφορά δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας, οι οποίες ήταν προϋπολογισμένες και απλά οι υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να διεκπεραιώσουν εντός του 2015», ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής η κ. Φωτίου.

«Αυτό που επιθυμούμε να επεκτείνουμε την εφαρμογή του νόμου έως τον Ιούλιο», προσέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Φωτίου και κάλεσε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία, όπως είχαν ψηφίσει και το νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η κ. Φωτίου σημείωσε ότι η δωρεάν χορήγηση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αφορά 91.000 οικογένειες, η επιδότηση σίτισης 148.000 οικογένειες και η επιδότηση ενοικίου 91.000 οικογένειες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.