Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νεκροί οι δύο χειριστές.

Ένα μαχητικό Μιράζ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συνετρίβη σήμερα στην Υεμένη, λόγω μηχανικής βλάβης, και οι δύο χειριστές του σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε ο αραβικός συνασπισμός που διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στην χώρα αυτή.

«Δύο πιλότοι από τα ΗΑΕ έπεσαν ως μάρτυρες όταν το αεροσκάφος τους τύπου Μιράζ συνετρίβη (σήμερα) τα ξημερώματα εξαιτίας μιας τεχνικής βλάβης» ανακοίνωσε η διοίκηση του συνασπισμού, του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία, σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε στο Ριάντ.

Τα ΗΑΕ είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι είχαν χάσει την επαφή με ένα μαχητικό στην Υεμένη όπου συμμετέχουν στις επιχειρήσεις αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των σιιτών ανταρτών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διατηρούν σχέσεις με το Ιράν.

Σε μία ανακοίνωση, το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων των Εμιράτων ανέφερε ότι το αεροσκάφος «συμμετείχε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη στους κόλπους του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία».

Είναι η πρώτη φορά που τα Εμιράτα ανακοινώνουν μια τέτοια απώλεια.

Πηγές από τις υπηρεσίες ασφάλειας της Υεμένης κι αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν ότι ένα αεροσκάφος του αραβικού συνασπισμού κατέπεσε νωρίς σήμερα στα βουνά του Άντεν, στο νότιο τμήμα της Υεμένης, χωρίς να μπορούν να διευκρινίσουν εάν ανήκε ή όχι στην πολεμική αεροπορία των Εμιράτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μαχητικά πραγματοποιούσαν πτήσεις τα ξημερώματα πάνω από την πόλη του Άντεν όπου μία επιχείρηση εναντίον των τζιχαντιστών βρίσκεται σε εξέλιξη από την Παρασκευή.

Επιπλέον, επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι στοχοθέτησαν θέσεις που ελέγχουν οι μαχητές της Αλ Κάιντα στη συνοικία Αλ Μανσούρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.